El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les comarques fan un crit contra la violència masclista

Més de 160 persones i 14 entitats de les nostres comarques s'han adherit ja al Pacte Contra la Violència Masclista

Més de 160 persones de les nostres comarques, a títol individual, s'han sumat ja al Pacte Contra la Violència Masclista. També ho han fet més d'una dotzena d'entitats. A més, els municipis de l'Alcoià i el Comtat han acollit aquest 24 de novembre concentracions, lectura de manifest, i representacions escenogràfiques, com a mostra de la repulsa contra aquest tipus de violència, i per a retre homenatge a les víctimes que l'han patida. Aramultimèdia t'ofereix un vídeo amb alguns dels moments viscuts a Cocentaina i Alcoi aquest 24 de novembre, dia contra la violència masclista.

Alcoi, Cocentaina o Ibi han celebrat aquest 24 de novembre una concentració per a mostrar el rebuig de les nostres comarques a la violència masclista. S'ha llegit un manifest i s'ha fet diverses activitats, com ara una representació escènica a la plaça de la Vila de Cocentaina, amb la participació d'alumnes, professors i comunitat educativa de l'IES Pare Arques. O a Alcoi, on s'ha ret un homenatge a les víctimes de violència de gènere amb la col·laboració de l'Associació de Persones Sordes d'Alcoi i Comarca. Pots gaudir d'aquests dos actes en el vídeo que hem preparat des d'Aramultimèdia.

Però a més de les manifestacions, les activitats continuen aquest 24 de novembre. A les 20 hores es presenta al Club d'Amics de la UNESCO el curtmetratge 'Un miler de raons', fet pels alumnes de música de l'IES Pare Arques de Cocentaina, i que s'inclou dins del projecte Oliveta. I el pròxim dijous 30 de novembre tindrà lloc la xarrada "Les Kellys Benidorm. Cambreres de pis en lluita", també al Club d'Amics de la UNESCO. No cal dir que totes les activitats estan organitzades pel col·lectiu 8 de març. A més a més, a Muro es presenta diumenge 26 de novembre la nova associació Utopia Iguala, per a lluitar contra la violència de gènere. Serà a les 18,30 hores al Centre Cultural.

I més enllà d'aquestes activitats concretes, continua oberta la possibilitat de sumar-se al Pacte Contra la Violència Masclista i de Gènere, impulsat per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives. L'adhesió a aquest pacte es pot fer de manera individual o com a entitat, i fins ara, ja ho han fet més de 160 persones i 14 entitats de les nostres comarques. Des d'Aramultimèdia també ens hem adherit.

Nota: hi ha parts del vídeo que no conté la música original per drets d'autor