El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les Comarques juguen vora 5 milions d'euros en Loteria

El sopar del pobre / Foto Mancomunitat

Bogeria i il.lusió. Això és el que provoca la Loteria de la grossa de Nadal en l'estat espanyol. I en les nostres comarques no anava a ser diferent. Més de 5 milions d'euros és el que juga la ciutadania de les nostres comarques. A Alcoi, la nit de dissabte, per invocar els milions, se celebra el 'Sopar del pobre'.

Les administracions de Loteria de les comarques serveixen dècims per valor de més de 5 milions d'euros. Però el cert és que venen molts més dècims i participacions que arriben d'altres zones de l'Estat. Cada vegada és més habitual comprar un 'decimet' en el lloc d'estiueig o també per Internet. Resulta quasi impossible conéixer amb exactitud els diners que ens deixem en la Loteria de la Grossa. L'estimació aproximada supera el centenar d'euros per família.

Bé siga en dècims i cada vegada menys en participacions, tots juguen a la Grossa. la tradició mana i els dècims de les filaes, els clubs esportius i les associacions i ONG aprofiten per a treure alguns euerets de la coneguda farda.

El sorteig se celebrarà aquest diumenge, però per a invocar als milions, els alcoians -especialistes en tradicions, es reuniran la nit de dissabte per a celebrar el típic 'Sopar del pobre'. A casa o a algun restaurant degustaran la sardina 'de bota', la pericana o bajoca seca i l'ou fregit.

Sort a tots i a totes.

La loteria que juga el Deportivo.