El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Alcoià i el Comtat rebaixen la incidència de coronavirus a 16 casos per cada 100.000 habitants

Verd és el color que predomina ja en les nostres comarques.

Segons l'actualització feta per Sanitat aquest 23 de març, el departament de Salut d'Alcoi compta amb 13.365 casos detectats des de l'inici de la pandèmia, 22 detectats en l'última quinzena. No incrementem els morts i mantenim la xifra en 415.
 

Complim una setmana sense sumar cap mort i mantenim el descens d'incidència fins a xifres molt baixes. Tan sols hem sumat 4 casos en els últims tres dies a totes les comarques.

Mentre la incidència de coronavirus repunta lleugerament en la resta d'Espanya i fins i tot a Europa, les nostres comarques i el global de la Comunitat Valenciana mantenen el ritme de descens i control. El departament de Salut d'Alcoi tan sols ha sumat 4 nous casos des de l'última actualització, i ens col·loquem en una incidència de 16 casos per cada 100.000 habitants, ja fora de risc. En les dos últimes setmanes s'han detectat 22 casos positius, i recordem que mentre no superem els 59 casos en l'última quinzena, no tornarem a estar en xifres de risc.

El president de la Generalitat Ximo Puig ha assegurat que la majoria dels municipis valencians, el 94 per cent, tenien a principi d'aquesta setmana un risc mínim de coronavirus, sota els 25 casos per cada 100.000 habitants. Iniciar la Setmana Santa amb una incidència mínima ens asseguraria un bon escenari si finalment es genera una nova onada, la quarta en l'àmbit nacional.

A les nostres comarques, i com es pot vore en el mapa de Sanitat, quasi tots els municipis apareixen ja en un esperançador color verd, excepte Onil, en color marró clar, però que també està fora de risc amb 26 casos per cada 100.000 habitants. I tan sols apareix en roig L'Orxa, però tan sols tenen un cas positiu detectat en l'última quinzena, i donada la poca població aquest índex es dispara (marca 173 casos per cada 100.000 habitants). Mentre continue sent tan sols un cas i no es detecten més en la pròxima setmana, no haurien d'incrementar les xifres. A Alcoi, el municipi més poblat del departament de salut, la incidència acumulada és de 15 casos per cada 100.000 habitants.