El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les comarques sumen una nova mort i 102 nous casos de coronavirus

En aquest dolent any, encara hi ha color. Arc de Sant Martí aquest 5 de novembre a Alcoi.

Segons l'actualització de dades oficials per part de Sanitat aquest 6 de novembre, el departament de Salut d'Alcoi compta amb 1.487 casos des de l'inici de la pandèmia, 347 detectats en l'última quinzena. Incrementem la xifra de morts en un, que pertany a Castalla, i ja en són 124 morts amb coronavirus.

Les comarques superen per primera vegada el marge dels 250 casos per 100.000 habitants en els últims 14 dies, i ens podem considerar en Risc Alt. Però de moment tan sols s'han pres mesures de confinament extraordinàries a Elda-Petrer, on aquesta xifra es multiplica per quatre. Els ingressos hospitalaris al Verge dels Lliris també s'incrementen. És moment d'extremar les precaucions individuals.

De nou incrementem en vora un centenar els nous casos de coronavirus en l'última actualització, 102 en concret. Els nous casos incrementen la incidència acumulada en els últims 14 dies fins als 347 casos, la més elevada que hem vist a les comarques, i que ens col·loca en 274 casos per cada 100.000 habitants, Risc Alt. Tot i això, ens mantenim en un dels departaments amb menors increments, juntament amb Dénia i la Marina Baixa, i amb xifres molt inferiors al departament d'Elda, on s'han pres mesures extraordinàries. La Generalitat ha anunciat el confinament perimetral dels municipis d'Elda-Petrer, l'únic municipi de tota la Comunitat Valenciana amb aquesta limitació, i on l'índex és de 860 casos per cada 100.000 habitants.

Tornem a les comarques, on per municipis Alcoi suma 50 nous casos, Ibi 15 i Muro 9. Cocentaina, Castalla, Onil i Banyeres de Mariola sumen entre 5 i 7 nous casos, i l'Alqueria d'Asnar continua registrant casos amb 3 nous contagis. Entra en la llista de municipis afectats Alcoleja, on fins ara no hi havia incidència i que en aquesta actualització suma els primers 2 positius. Dels pobles de les comarques que tenen casos recents, tan sols Cocentaina, Castalla i Onil es mantenen per sota dels 250 casos per cada 100.000 habitants.

I malauradament, sumem una nova mort que correspon al municipi de Castalla. Des de l'inici de la pandèmia hem patit 124 morts amb coronavirus a les nostres comarques.

 

Ximo Puig: "La relaxació seria la pitjor mesura a prendre"

El president de la Generalitat i la Consellera de Sanitat han comparegut aquest 6 de novembre per analitzar la situació de la comunitat. Asseguren que la transmissió del virus és generalitzada, amb un índex de transmissió, el famós R, d'1,07. El 66 per cent de les proves PCR que es fan, ixen positives, i la pressió als hospitals s'incrementa, tot i que encara és "amb marge i assumible". En concret, a l'Hospital Verge dels Lliris d'Alcoi -xifres per fonts pròpies a dia 6 de novembre- hi ha 30 persones ingressades (més d'una planta), i 5 persones en estat greu en l'UCI, la meitat dels llits.

Unes xifres dolentes però millors que les de l'entorn. Ximo Puig assegura que "estem millor que altres comunitats i que altres països d'Europa, però la relaxació seria la pitjor mesura que podríem tindre". Per això s'han anunciat mesures que colen reduir tant la mobilitat com la interacció social. S'ha decidit el confinament perimetral d'Elda-Petrer, el manteniment una setmana més del tancament perimetral de la Comunitat, i s'ha reduït els aforaments a un terç per a moltes de les activitats. Els comerços mantenen un aforament del 50 per cent.

Ana Barceló també ha incidit en què ara per ara, el grup d'edat que més casos registra és el d'entre 15 i 29 anys, amb més de 300 contagis per cada 100.000 habitants.