El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les conseqüències del Coronavirus preocupen l'empresariat de la comarca

Encontre d'empresaris comarcals / Foto d'arxiu.

La Plataforma per la Reindustrialització Territorial està integrada per COEVAL (Confederació Empresarial de la Vall d'Albaida), IBIAE (Associació d'Empresaris d'Ibi i Comarca) i FEDAC (Federació Empresarial de les Comarques de L'Alcoià i El Comtat).

La Plataforma per la Reindustrialització Territorial (conformada per les patronals de les nostres comarques) ha mostrat la seua preocupació per les conseqüències que pot tenir el Coronavirus sobre l'economia i la productivitat al nostre entorn.

Des de la Plataforma consideren que s'ha de reflexionar sobre els efectes d'una crisi sanitària com la que ha generat el Coronavirus, especialment en allò que respecta al subministrament de matèries primeres, peces i components que procedeixen del sud-est asiàtic.

Per aquest motiu, consideren "vital" la diversificació de les empreses proveïdores, "que no haurien de procedir íntegrament de la mateixa zona geogràfica". Afegeixen que s'hauria de fomentar la creació d'empreses auxiliars de proveïdors en el territori, situació que asseguraria "el flux d'aquests productes però que a més serviria per a generar riquesa i llocs de treball".

Per a la patronal, aquesta idea de no renunciar a les empreses auxiliars de proveïdors, "enllaça amb la de recuperar la capacitat productiva integral a les nostres comarques", fet que "no faria dependre al teixit industrial de situacions, inclemències o crisis foranes".