El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les contractacions en Festes i Setmana Santa permeten una baixada de 53 punts de l'atur en Alcoi

Tapa festa a la Glorieta

El mes d'abril finalitza amb 5.043 aturats a la capital de l'Alcoià, 53 persones menys respecte a la xifra de fa un mes. Aquesta baixada s'entén per les 68 contractacions dutes a terme en Alcoi amb el sector serveis, principalment en l'hostaleria, amb ocasió de la campanya de festes de Moros i Cristians i Setmana Santa.

A l'àmbit de les nostres comarques la xifra d'aturats se situa en 10.825 persones, amb una baixada de 22 punts respecte al mes de març. Les 53 contractacions en Alcoi se sumen a les 23 d'Ibi, 5 en Banyeres i Gorga respectivament, i altres 4 en Onil. La nota negativa la posa en aquest cas Cocentaina, on els aturats s'han incrementat en 31 persones, deixant la xifra total en 991.

La baixada de l'atur continua sent més pronunciada entre la població masculina (18 aturats menys), que entre la femenina (4 aturades menys) a les dues comarques. Aquesta tendència perpetua la desigualtat de gènere a les comarques de l'Alcoià i el Comtat, on 6.887 dones es troben a l'atur, pels 3.938 hòmens.

Des del punt de vista sectorial són els serveis on més contractacions s'han realitzat a les dues comarques, 48 altes més a la seguretat social respecte a març; seguit per la indústria, 10 contractacions més en termes relatius al conjunt de les comarques, i 18 més en termes absoluts a la localitat d'Ibi. No obstant això, tots dos continuen sent els dos sectors amb major nombre de treballadors a l'atur: 6.139 en l'àmbit de serveis i 3.023 en el de la indústria.

Aquestes xifres han sigut facilitades pel sindicat UGT-PV per a les comarques de la Muntanya-Vinalopó-Vega Baixa. Considera el sindicat que "les xifres mostren que la recuperació de l'ocupació és inestable i ve de la mà de la precarietat, amb ocupació d'escassa qualitat i baixes remuneracions". Per aquest motiu demanen al pròxim govern espanyol que impulse "un pla de xoc per l'ocupació amb caràcter immediat, així com aprofundir en la protecció de les persones, enfortir el paper dels serveis públics d'ocupació i millorar l'ocupabilitat i inserció de les persones en desocupació".