El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les dades indiquen un lleu increment de l’ocupació a les nostres comarques

La desocupació ha baixat en 88 parats menús respecte al mes de gener a les nostres comarques i situa la xifra total de desocupats en 10.210.

La baixada més gran s'ha produït a Ibi, seguit d'Alcoi, mentre que la resta de poblacions han tingut baixades en la desocupació molt més lleus.

La desocupació ha baixat en 88 parats menús respecte al mes de gener a les nostres comarques i situa la xifra total de desocupats en 10.210, pel que la creació de treball sembla patir un lleu estancament.

UGT recalca que de nou L’IPC del més de febrer torna a pujar i se situa ja en un 6’1% i reclama un increment urgent dels salaris per a que la població puga fer front a les continues pujades de preu de productes bàsics.

Per municipis, la baixada més significativa s’ha produït a Ibi amb 38 parats menys, situant-se a 1.737 persones desocupades. Li segueix Alcoi amb 32 aturats menys i 4.683 desocupats en total. A la resta de municipis de les comarques de l’Alcoià i el Comtat les xifres baixen molt lleument.

El paro ha baixat en tots els sectors, sent Industria el més significatiu, seguit de la construcció, els serveis i l’agricultura en últim lloc. També cal destacar que la desocupació femenina ha baixat en 43 aturades menys i la masculina en 45. Les dones segueixen patint més no tindre treball, amb 6.459 desocupades front a 3.751 homes desocupats.

Per edat, els qui més treball troben son els joves d’entre 25 i 44 anys. I l’edat més castigada és la de menors de 25 anys.

Des del sindicat tornen a demanar acord amb la patronal en matèria de negociacions col·lectives i que s’aplique una pujada de salaris d’acord amb l’IPC.