El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les dones de la Filà Marrakesch seran les primeres glorieres d'Alcoi el 2018

La Filà Marrakesch ja han fet Diana Femenina a 2015 / AM
3 festeres de la Filà Marrakesch seran la gloriera de carrer, la de l'Hospital i l'infantil

La Filà Marrakesch no només estarà representada en la Glòria del carrer, sino que també hi haurà glorieres en la de l'Hospital i la Glòria Infantil. Així, hòmens i dones podran desfilar junts, ja que, amb la modificació de l'ordenança, es va diferenciar entre esquadres i formacions, considerant l'acte de la Glòria una formació

La Filà Marraskesch d'Alcoi participarà en la Glòria del 2018 amb festeres. Aquest és un fet inèdit en la Glòria, encara que en altres actes oficials sí que hi ha participació femenina com és el cas de la Diana, Entrada o Alardos. La Filà Marrakesch no només estarà representada en la Glòria del carrer, sinó que també hi haurà glorieres en la Glòria de l'Hospital i la Glòria Infantil.

Com ha destacat el Primer Tro dels Marrakesch, Fernando Mira, "eixiran amb el disseny femení que s'ha aprovat recentment". La votació interna de la filà per elegir la representant de la Glòria Oficial ha sigut molt clara, ja que només s'ha presentat una persona. Aleshores no s'ha hagut de comprovar l'antiguitat entre membres de la Filà. El mateix procediment s'ha seguit en la Glòria de l'Hospital i la Glòria Infantil, presentant-se una candidata a cada acte.

Cal destacar que la Filà Marrakesch és una de les que més aposta per l'incorporació de la dona en la festa, sent pioneres en la Diana femenina o en la participació a les Entrades. Així, hómens i dones podran desfilar junts, ja que, amb la modificació de l'ordenança, es va diferenciar entre esquadres i formacions, considerant l'acte de la Glòria una formació.

Ratificació dels dissenys femenins en Assemblea de l'ASJ

El dijous 15 de juny, a banda de l'elecció de Sant Jordiet, també es ratificarà l'aprovació dels dissenys femenins de les filaes Marrakesch, Vascos i Chanos. Segons ha confirmat Fernando Mira, "els dissenys eixiran endavant ja que s'han d'aprovar en Assemblees Generals Ordinàries". Cal recordar que aquest punt es va aprovar en una Assemblea General Extraordinària abans de la Trilogia de 2017.