El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les dos cares de la vaga del tèxtil: patronal xifra el seguiment en 3 per cent, CCOO en el 75 per cent

Representants de CCOO es concentren a les portes d'ATEVAL en el dia de la vaga, 19 de juliol/CCOO

El 70 per cent de la producció tèxtil de la Comunitat Valenciana està a les Comarques Centrals

Patronal xifra el seguiment de matí en un 3 per cent. CCOO assegura que el seguiment ha anat a més durant el dia, arribant al 75 per cent.

Aquest 19 de juliol ha tingut lloc la primera vaga en el sector tèxtil convocada només per un dels sindicats majoritaris, Comissions Obreres. El seguiment ha sigut molt dispar, atenent les xifres totalment diferents que han oferit des de la patronal i des del sindicat.

Des d'ATEVAL, la patronal del sector tèxtil, ha informat al migdia que el seguiment de la vaga era "minúscul", en una mitjana no superior al 3 per cent. "En la pràctica total de les empreses es funciona amb total normalitat, tenint una nul·la implicació en empreses xicotetes, i molt poca repercussió en mitjanes i grans empreses", asseguren des d'ATEVAL en un comunicat. Diuen a més que el 3 per cent de treballadors que no han acudit a treballar "coincideix majoritàriament amb els mateixos delegats d'empreses del sindicat CCOO". La patronal del tèxtil lamenta aquesta vaga en considerar que "manca de tot fonament", i donen suport a l'acord nacional amb UGT.

Una xifra de seguiment que des de Comissions Obreres veuen allunyada de la realitat. José Rafael López, secretari general d'indústria de CCOO a les Comarques Centrals, reconeix que hi ha "algunes empreses que no han parat", però assegura que la vaga ha crescut a mida que avançava el dia, i fa un balanç final de 75 per cent de seguiment. López diu que a la vesprada "han parat al 100 per cent algunes empreses", i el suport "ha sigut més clar i rotund". López també explica que el seguiment ha sigut diferent per municipis i "en Cocentaina, Banyeres o Muro han parat menys que en Ontinyent".