El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les dos propostes de Compromís Alcoi per al nou parc de jocs infantils a Horta Major

Les dos opcions, just baix del col·legi o a la part dreta (segons puges) d'Isabel la Católica
Dos dels compromisos trets al PSOE per donar suport als pressupostos van ser un nou parc a l'Uixola i la millora del parc de Font de l'Horta

Podria fer-se en el solar que hi ha just pegat a la part baixa del col·legi, ara conegut popularment com el 'camí de les cagades'; o bé podria arreglar-se la zona 'del piló', a la dreta d'Isabel la Católica. Són les dos opcions que dóna Compromís per aquest nou parc, que s'ha inclòs en els pressupostos del 2018.

És una de les esmenes que Compromís va fer als pressupostos del 2018 i que s'havien d'acceptar perquè els socialistes aconseguiren el suport de la coalició nacionalista. La idea és crear un nou parc de jocs infantils en alguns dels solars propers al col·legi Horta Major, i que "el dia de hui, i fins que no es faça el bulevard, estaran en un limb".

La regidora de Compromís Begonya Doménech, considera que a la zona falta un parc de jocs infantils adequat que puga arreplegar la gent dels tres col·legis propers: Horta Major, el Tomás Llácer i l'IES Andreu Sempere, "més tota la gent que viu en aquesta part alta de la ciutat a la què el Romeral els queda un poc lluny". Així, les dos propostes que fan són les marcades en el mapa que pots vore ací a la dreta. Per una banda, està el solar que hi ha just pegat a la part baixa del col·legi i que ara per ara és un escarpat conegut popularment com el 'camí de les cagades'. L'altra opció és en la zona del piló, a la part dreta si puges Isabel la Católica.

Des de Compromís recorden a més que també s'ha d'arreglar el parc de Font de l'Horta, a Entença, altra de les condicions per aprovar els pressupostos. Begonya Doménech diu que "no n'hi ha prou amb tindre el parc, cal que estiga en condicions. Aquest espai està ara estropejat, amb fanals que no funcionen, el paviment presenta badalls, el mobiliari està vell i hi ha nombrosos desperfectes per vandalisme".

Per a la coalició nacionalista, l'entorn més pròxim és important perquè afecta directament en el benestar de les persones. "Els parcs són els espais de lleure de tota la comunitat, és la natura artificial que hi ha a les ciutats i que permeten que els nens juguen, la gent major faça conversa i la resta de població en gaudisca. Un correcte funcionament d'aquestes infraestructures és vital per a l'harmonia", conclou la regidora Begonya Doménech.