El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les empreses artesanes de Moros i Cristians es federen per aconseguir millores

Les associacions d'artesans de Villena i Alcoi encapçalen la fundació d'aquesta Federació, en el que consideren una "unió històrica dels dos municipis festers".
 

És FEMIC, la Federació d'Empreses dels Moros i Cristians, formada per 4 associacions que aglutinen més de 60 artesans. La primera reivindicació és tindre un epígraf propi com artesans dels Moros i Cristians, i un IVA reduït del 10 per cent com les Falles.

L'Àgora d'Alcoi ha acollit la fundació de la Federació d'Empresaris dels Moros i Cristians, FEMIC. Està formada per quatre associacions d'artesans: la de València, la d'Elda-Petrer, la d'Alcoi i la de Villena. Entre les quatre, sumen més de 60 empresaris i artesans que fa dos temporades que no poden treballar per la suspensió de les festes de Moros i Cristians.

Amb aquesta Federació volen fer força per aconseguir ajudes i suport, però no és tan sols una unió pels temps de COVID sinó que volen que tinga espenta per a reivindicar més coses de futur. Per exemple, el primer que volen és tindre un epígraf propi com activitat econòmica, i no ser considerats com confecció o comerç de roba. També volen un IVA reduït del 10 per cent com, asseguren, tenen els artesans fallers.

En el vídeo, Ángela Jordán, presidenta de l'Associació d'Artesans de Villena; i Modesto Moiña, president de l'associació d'artesans Moros i Cristians d'Alcoi, asseguren que la unió de Villena i Alcoi en aquest tema és "històrica". També participen els alcaldes d'Alcoi i Villena, que donen suport a la nova Federació.