El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les empreses del sector del plàstic necessiten treballadors qualificats. AIJU ofereix formació gratuïta

AIJU

La formació poden fer-la persones desocupades o en un ERTO

A les nostres comarques hi ha moltes empreses del sector del plàstic. Segons AIJU, l'institut tecnològic del joguet, les empreses amb "necessitats de qualificació" a vegades "llancen ofertes d'ocupació que queden sense cobrir per falta de professionals formats a la zona". AIJU ofereix formació especialitzada de forma gratuïta dirigida a persones desocupades o en situació d'ERTO.

Les persones interessades han de contactar amb AIJU en el telèfon 96 555 44 75 o a través del correu electrònic formacion@aiju.es . El primer denominat “Operacions de transformació de polímers termoplàstics” i “Organització i control de la transformació de polímers termoplàstics” són els cursos que proposa AIJU.

Ambdues formacions, finançades per la Generalitat a través del Servei Valencià d'Ocupació i Formació LABORA i cofinançat pel Fons Social Europeu, s'emmarquen dins de la convocatòria de subvencions públiques del Programa de Formació Professional per a l'Ocupació.

Aquestes accions formatives gratuïtes que durà a terme AIJU responen a les necessitats de qualificació de la comarca, ja que amb freqüència des del teixit industrial es llancen ofertes d'ocupació que a vegades queden sense cobrir per falta de professionals formats en la zona.

Amb la finalització d'aquests cursos, els que els superen de manera favorable, obtindran un certificat de professionalitat, titulació oficial i reconeguda en tot el territori nacional. En tractar-se de certificats de professionalitat, els alumnes han de tindre una titulació prèvia d'accés.

Per a la responsable de formació d'AIJU, Maite Romero, “l'objectiu d'aquesta mena de cursos és doble. D'una banda, pretén aconseguir l'activació de persones desocupades per a reforçar la seua ocupabilitat i competències professionals i, d'altra banda, es tracta de proveir a les empreses de la comarca de persones especialitzades en les àrees de major activitat en la indústria de la zona”.