El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les empreses ja poden optar a la construcció del nou Bosco de Cocentaina

El Bosco II, edifici que ara serà demolit i on es construirà el nou centre

Mireia Estepa, alcaldessa de Cocentaina: "Ens trobem davant de l'obra més important de tota la legislatura i la qual posarà fi a 31 anys de reivindicacions, lluites i molt, molt de treball".

Les empreses tenen fins al 7 de setembre per a presentar les seues ofertes. El pressupost total és de 5,7 milions d'euros i s'inclou dins del pla Edificant. El termini d'obres és de 24 mesos.

Ja es pot consultar al Portal de Contractació la licitació per a la demolició i construcció del nou col·legi San Juan Bosco de Cocentaina, i que suposarà la unificació del centre, ara partit en dos. El pressupost total de licitació és de quasi 5,7 milions (amb l'IVA inclòs), però el projecte està dividit en tres lots, un primer per a la demolició i condicionament del solar, amb un import de 114.000 euros; un segon per a la construcció del nou centre, el lot més gros amb 5,5 milions d'euros; i un tercer per a l'equipament del col·legi, amb 86.000 euros. 

Es poden presentar ofertes fins al 7 de setembre a les 11 hores, i a partir d'eixe moment la taula de contractació de l'Ajuntament de Cocentaina procedira a la valoració i adjudicació. La intenció, "si no sorgeix cap inconvenient", és que les obres s'inicien a finals del 2020 o principi del 2021, amb un calendari de 2 anys.

Des del consistori es mostren molt satisfets, i asseguren que la mateixa vesprada de la publicació de la licitació ja hi havia "empreses demostrant el seu interés per accedir". L'alcaldessa i també regidora d'educació Mireia Estepa diu que "causa una gran emoció pensar en un futur pròxim on les condicions del Bosco siguen les que els xiquets i les xiquetes mereixen i necessiten, una escola única que no faça que les mestres hagen de caminar 800?metres per a arribar a l'altre edifici. Des del govern seguim centrades en que aquest projecte siga una realitat, en ell estan les nostres energies i, també, la nostra il·lusió".