El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les empreses ja poden presentar ofertes per convertir Rodes en parc tecnològic-cultural

Rodes, el futur / Ajuntament

Les empreses poden presentar ofertes fins al 21 de juny i el termini d’execució de les obres està estimat en 28 mesos.

L’Ajuntament d’Alcoi ha publicat la licitació per executar les obres i començar a convertir Rodes en parc tecnològic-cultural. Les empreses poden presentar ofertes fins al 21 de juny i el termini d’execució està estimat en 28 mesos.

Aquestes obres seran el gros de la transformació de Rodes. Els treballs afectaran dues parts diferenciades. En primer lloc, el bloc encarat al carrer Salvador Allende i a la part inferior del carrer Agres acollirà un parc tecnològic, en el qual s'instal·laran empreses i start-up, i que estarà dinamitzat pel Districte Digital de la Generalitat.

En segon lloc, els edificis situats en la part superior del Carrer Agres i els que donen al carrer Vistabella es dedicaran a activitats educatives i socioculturals. Aquests dos grans blocs estaran interconnectats per un parc públic central, en el qual es combinaran els elements modernistes i industrials recuperats amb la vegetació típica dels parcs naturals del municipi.


La redacció del projecte sobre el qual s'executarà la rehabilitació del conjunt industrial de Rodes va sorgir del concurs públic organitzat per l'Ajuntament d'Alcoi i va ser adjudicada el 18 de juliol de 2020 a la UTE formada per Ramón Esteve Estudio, VVV Estudi, Isaac Montava i Carlos Sanjuán. En total, el projecte suposa una inversió de 12 milions d'euros i es completa amb altres dues obres d'envergadura.

Completarà el projecte la recuperació de l'antic taller de carruatges dissenyat per Timoteo Briet en 1909 i que serà la seu del Centre de Desenvolupament Turístic d'Interior (CDTi) de la Generalitat. Aquestes obres, valorades en 2,1 milions d'euros estaran sufragades íntegrament per l'Agència Valenciana de Turisme.


Finançament dels 7 milions d’euros


Aquests treballs constitueixen la part central del projecte de Rodes, un dels més importants de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) Alcoidemà.


Les obres estan cofinançades al 50% per la Unió Europea, a través dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) del Programa pluriregional d'Espanya 2014-2020, mentre que l'altra meitat serà aportada en la seua major part la Generalitat Valenciana i en un percentatge menor l'Ajuntament d'Alcoi.