El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les entitats socials d'Alcoi tornen al carrer per a les trobades solidàries

Roda de premsa de la presentació de les trobades, amb una representació de les entitats participants i traducció en llengua de signes.

En la bústia 'Conta'ns la teua història' pots deixar el teu escrit, i es triarà un per a convertir-lo en monòleg o microteatre.
 

Vora 30 entitats ompliran el passeg de Cervantes el pròxim 1 d'octubre. Una oportunitat única per a conéixer-les a totes i passar un bon dia amb moltes activitats.

Alcoi torna a celebrar al carrer les Trobades Solidàries. Serà el pròxim 1 d'octubre a Cervantes, en horari de 12 a 20 hores, i allí diferents entitats socials d'Alcoi muntaran una parada per informar de les seues activitats i treball. La regidoria de Polítiques Inclusives, Aranza de Gracia, explica que ja són 29 les entitats que han confirmat la seua assistència, però està obert a què s'apunten més. "És un dia per a eixir al carrer i conéixer les nostres entitats", diu la regidora.

Però a més de les parades informatives, hi haurà activitats i ambient lúdic. Per a la inauguració, a les 12 hores, hi haurà un monòleg a càrrec de Neus Agulló i organitzat pel GARA. I a partir de les 17 hores fins a la cloenda a les 20 hores hi haurà ambientació musical amb el DJ Moondog's Son, amb també un micròfon obert per a qui vulga parlar o cantar.

Al llarg de tot el dia hi haurà una bústia amb el nom 'Conta'ns la teua història' i on es pot deixar un escrit, de manera anònima o no. La proposta està organitzada per Ponts d'Igualtats en col·laboració amb l'Escola Municipal de Teatre, i entre totes les històries es triarà una per a convertir-la en monòleg o microteatre.

I més activitats. Des d'AIN han preparat dos moments per a un ball espontani i animen a la gent a sumar-se. Serà a les 13,30 i les 18 hores. I des d'AEPA, l'associació per al tractament d'addiccions, han preparat dos curioses activitats. Per una banda faran l'experiment de la botella fumadora, en la que s'encén un cigarret en una botella que fa de pulmó. I també tindran un cofre dels desitjos on la gent pot escriure què vol per al seu barri o ciutat, i des d'AEPA amb els seus usuaris triaran la més realista i intentaran fer-la realitat.

Des de SOLC, Marcela Ripoll explica que altres associacions no faran activitats però estaran a les trobades, i anima a la gent a què s'arrime a conéixer-les. "Si vol col·laborar, és el lloc ideal perquè ens conegueu a totes les entitats. I estarem allí tot el dia, així que no està l'excusa que no tenim temps".