El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les Esclaves d'Alcoi prenen la iniciativa i pagarà la seua aula de 3 anys

El col·legi Les Esclaves, de la Fundació Educativa ACI/Google Maps
Tenen pendent un recurs de reposició a l'arranjament de Marzà i també presentaran d'ací poc un recurs contenciós al TSJ

Les Esclaves tindran dos aules d'infantil de 3 anys, una concertada i l'altra costejada per la Fundació Educativa ACI, a la qual pertany el centre. Diuen que la Fundació sufragarà l'aula "tot el temps que siga necessari", i mentrestant, presentaran un recurs contenciós contra l'arranjament davant el Tribunal Superior de Justícia.

La Fundació Educativa ACI, a la qual pertany el col·legi de Les Esclaves d'Alcoi, costejarà l'aula de 3 anys que l'arranjament de Marzà ha retallat en el centre alcoià. En un comunicat, des de les Esclaves expliquen que "se sufragarà el concert de l'aula, tant de temps com siga necessari". Així, el col·legi oferirà dos aules d'educació infantil de 3 anys per al curs escolar 2016/2017, per tal de mantenir dos línies des d'infantil fins a quart de l'ESO.

Tot i això, des del col·legi estan a l'espera de la resposta d'un recurs de reposició a l'arranjament de Marzà, i anuncien que d'ací a poc temps presentaran també un recurs contenciós al Tribunal Superior de Justícia. En el comunicat asseguren que l'arranjament s'ha fet "sense esperar-se a les admissions, sense saber si anàvem a tindre o no alumnes, sense tindre en compte la gran labor social que realitzem. La conselleria ens suprimeix el concert d'una aula d'Educació Infantil de 3 anys. I comptem amb un nodrit nombre de famílies disposades a portar els seus fills al nostre centre, un nombre que està per damunt de la ràtio mínima establida". Des de Les Esclaves "confiem en què el seny, l'enteniment i la legalitat normalitzem aquesta situació en el termini més curt possible".

Però mentrestant, el mateix col·legi - la Fundació que té darrere - es farà càrrec d'aquesta aula: "Tindrem dos aules d'Educació Infantil de 3 anys, amb les mateixes prestacions, les mateixes garanties, treballant igual, amb el mateix tracte i les mateixes atencions, sense cap distinció, a excepció que, a efectes de l'administració, una estarà sufragada amb fins públics i l'altra aula amb fons de la Fundació Educativa ACI".

Finalment el centre recorda que "encara tenim algunes places disponibles i el centre està obert a totes aquelles famílies que vulguen conéixer-nos i matricular els seus fills en nosaltres. Ningú pot negar als pares la llibertat de matricular als seus fills en el centre que, per la seua trajectòria, pel seu treball, pels seus valors, coincidisca amb el desig d'aquests per a l'educació dels seus fills".