El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les exportacions del tèxtil valencià creixen quasi un 5 per cent en 2018

Visita de les autoritats a Heimtextil

La patronal del sector, ATEVAL; i l'Institut de competitivitat valencià, l'IVACE, col·laboren amb un estand conjunt en la fira alemanya Heimtextil. Recordem que hi participen 80 empreses valencianes, de les quals 60 són de l'Alcoià, Comtat i la Vall d'Albaida. 

Rafa Climent, conseller d'economia, des de la Fira Tèxtil d'Alemanya "El sector afronta amb optimisme l'any 2019 després de quatre anys d'un creixement continuat en les seues exportacions"

El sector tèxtil està en ascens. Aquest 2018 ha incrementat la taxa d'ocupació al sector, i també les exportacions, xifres que ens afecten directament, ja que el gros de les empreses tèxtils valencianes estan ací, a l'Alcoià, El Comtat i la Vall d'Albaida. 

La directora general de l'IVACE, Júlia Company, des de la fira tèxtil a Frankfurt, ha detallat que les exportacions valencianes del tèxtil per a la llar ascendiren a 294 milions d'euros el 2017, "i van consolidar la Comunitat Valenciana com la segona comunitat exportadora, amb un 22 per cent del total de tota Espanya". I en el 2018 es manté el creixement, perquè fins al mes d'octubre les exportacions ja sumaven quasi 257 milions d'euros "el que representa un augment anual del 4,9 per cent respecte al mateix període de l'any anterior, i superior a la mitjana nacional".

Unes xifres que generen un bon ambient. "Després de visitar les empreses" diu el conseller d'economia Rafa Climent des de Heimtextil, "he pogut contrastar que el sector afronta amb optimisme l'any 2019 després de quatre anys d'un creixement continuat en les seues exportacions".

El principal mercat del tèxtil valencià és França, que acapara el 20 per cent de les compres. Després estan Itàlia, Alemanya i el Regne Unit, "tot encara que també destaquen pel seu dinamisme els mercats de Corea del Sud, i els Emirats Àrabs Units", explica Júlia Company. Per això aquest tipus de trobades com Heimtextil són importants, per consolidar clients estrangers i expandir el nom de les empreses. Cal recordar que a Heimtextil hi ha 3.000 expositors de 65 països diferents, on les nostres comarques, amb les empreses valencianes del tèxtil, intenten marcar la diferència. 

Inversions des de la Generalitat

El conseller d'economia Rafa Climent ha recordat que enguany la Generalitat destinarà un total de 32,2 milions d'euros a pimes industrials en ajudes per a modernitzar-se i millorar la competitivitat, com per exemple per a renovar maquinària. "Suposa la quantia mai abans convocada per donar suport als sectors productius valencians" assegura Rafa Climent, qui explica que 17 sectors diferents, entre els quals està el tèxtil, es voran beneficiades d'aquestes ajudes.