El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Maite Fita, presidenta AMPA-CEIP Comte: “Les famílies creuen que els i les alumnes no podran rebre una educació de qualitat”

Protesta per la supressió d'una de les aules d'Infantil.
  • S'han recollit 900 firmes en contrat de la supressió de l'aula.

La Conselleria d’Educació té la intenció, per al pròxim curs 2021-2022, de suprimir una unitat d’Infantil del CEIP Comte Salvatierra de Álava de Fontanars dels Alforins.

Amb l’eliminació d’aquesta classe, l’escola es veuria obligada a agrupar en una mateixa classe als xiquets i les xiquetes dels cursos de 4 i 5 anys, formant una aula de 18 alumnes.

“Les famílies creuen que els seus fills i les seues filles no podran rebre una educació de qualitat, com la que han rebut en l’actual curs, a causa de l’elevat nombre d’alumnes a una mateixa classe i, a més, amb dos nivells diferents”, ha explicat Maite Fita, presidenta de l’AMPA del CEIP Comte.

A banda, dins d’aquest grup hi ha un alumne amb necessitat de suport, qui disposa d’un certificat de discapacitat. Amb l’eliminació d’un dels grups, es considera que aquest no tindria accés a una vertadera situació d’inclusió com garanteix la legislació actual, perquè seria també suprimida la unitat de suport que aquest curs té i que “tan bons resultats ha donat”, ha matisat Maite Fita.

Enguany, el xiquet en suport ha experimentat al llarg del curs una millora en el seu procés d’aprenentatge i socialització i els pares creuen que es deu seguir apostant per la inclusió d’aquest alumne a l’escola amb una atenció de qualitat de veritat. “Així, dos nivells diferents amb 18 alumnes, un d’ells amb necessitats especials, pressuposaria una càrrega inassolible per a una única mestra”, ha afirmat la presidenta.

Actualment, l’alumnat es divideix en una aula amb 9 xiquets de 3 anys amb  2 mestres, una d’elles de suport al xiquet amb necessitats especials, i una altra aula amb 8 xiquets de 4 anys amb una mestra. Amb l’eliminació d’una de les aules es passaria de tres mestres a un i de dues aules a una.

A més, es dona la circumstància que els xiquets que ara tenen 4 anys s'han iniciat enguany en la lectoescriptura, amb molt bons resultats, i els seus progenitors consideren que aquest procés d'aprenentatge també es veuria interromput per la unió amb un altre grup d'un nivell inferior. “Des de l'escola s’ha enviat la corresponent reclamació amb el suport de l'ajuntament de la localitat. I des de l'AMPA hem enviat una reclamació a través de la FAMPA València i també una altra directa a la Conselleria. A més, hem enviat un total de 900 firmes recollides en contra de la supressió”, ha sentenciat la presidenta de l’AMPA.