El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les festes a la Verge dels Lliris ja estan ací

El 21 d'agost hi haurà servei de bus gratuït a les 17:15, 17;45 i a les 18:15  des de la Plaça Espanya fins a la Font Roja. I per a tornar a la ciutat els horaris són a les 21:15, 21:45 i a les 22:15.

La festivitat tindrà lloc entre dimarts 21 d'agost i dimarts 18 de setembre. El 21 d'agost hi haurà servei de bus gratuït a la Font Roja.

Alcoi ja comença a celebrar la festivitat de la Mare de Déu dels Lliris que es perllongaran des del 21 d'agost fins el dimarts 18 de setembre. I es que aquest esdeveniment anual ja fa 365 anys de celebració continua. Raül Llopis, regidor de festes, dóna la benvinguda a aquesta festivitat i dóna la paraula als diferents ponents que l'acompanyaven.

María Teresa Pinilla, presidenta de la confraria de la Verge dels Lliris, recorda que aquesta festivitat va sorgir per l'aparició d'uns lliris que segons la tradició tenien uns bulbs que als examinar-los amb deteniment, es podia veure la imatge de la Verge Maria. Tot açò l'any 1653.

I José Luis Rives, president de la confraria, explica que aquest any es podrà gaudir de nombroses activitats que tindran lloc durant diferents dies d'agost i setembre, començant pel dimarts 21 d'agost amb la pujada a la Font Roja per a realitzar diferents activitats al llarg de la vesprada, com l'eucaristia, una processió amb la imatge als voltants del Santuari de la Font Roja. 

Bus debades

Cal dir que a les 17:15, 17;45 i a les 18:15 del 21 d'agost es podrà pujar a un autobús per a muntar des de la Plaça Espanya fins a la Font Roja, i per a tornar a la ciutat els horaris són a les 21:15, 21:45 i a les 22:15.

La festivitat continuara el divendres 7 de setembre amb la presentació del Cartell de les festes en honor a la patrona a la façana de l'Ajuntament, realitzat per Don Pedro Llinares, a les 20:30 en la façana de l'Ajuntament.

ARAMULTIMÈDIA  t'ofereix aquesta completa entrevista amb Maite Pinilla, presidenta de la Arxiconfraria de la Mare de Déu dels Lliris.