El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les Festes d'Alcoi de 2020 seran el 25, 26 i 27 d'abril

Un moment de l'Assemblea al Teatre Principal

L'Associació gravarà les entrades amb vídeo i en diferents punts del trajecte, el que permetrà detectar in situ i de manera certificada on es produeixen els talls en les desfilades. Uns talls de vegades "quasi quilomètrics" que desllueixen l'espectacle i que l'allarguen excessivament.

L'Assemblea de l'Associació de Sant Jordi ha aprovat que les Festes de 2020 se celebraran els dies 25, 26 i 27 d'abril (dissabte, diumenge i dilluns). A més, per al pròxim any, s'utilitzarà gravacions audiovisuals per a controlar i detectar els talls que tant de mal fan a les entrades retardant-les.

Són algunes de les novetats previstes per a les Festes de 2020. Una altra vegada es varien les dates, que no seran 22, 23 i 24 perquè cauen de ple entre setmana. Per això, l'Associació proposarà a l'Ajuntament que se celebren el cap de setmana següent (25, 26 i 27).

Una altra qüestió important és que l'ens es planteja per a les Festes vinents controlar el transcurs de les entrades gravant-les amb vídeo i en diferents punts del trajecte, el que permetrà detectar in situ i de manera certificada on es produeixen els talls en les desfilades. Uns talls de vegades quasi quilomètrics que desllueixen l'espectacle i que l'allarguen excessivament. En les festes 2019, eixos talls els van provocar, principalment, les esquadres de negres de les Tomasines, i especialment dels Benimerins.

Càrrecs

Pel que fa les filaes de càrrecs, Cordó, Muntanyesos, Ligeros i Creuats acceptaren els càrrecs i seran representats per:

Capità Moro: Rafael Tortosa, pels Cordoneros

Capità Cristià: Alfonso Moreno, dels Muntanyesos

Alferes Moro: Rafa Aracil, de la Filà Ligeros.

Alferes Cristià: Joaquín Brotons.

Mossèn Torregrossa: Victor Hugo Ribes.

Sant Jordiet: Fernando Rius Mestre, dels Chano

 

Les esquadres especials les assumeixen Maseros (Mig) i Llana (Mig), i els Navarros la dels seus 150 anys de vida.

José Mari Segura fou nomenat Conseller d'honor de l'Associació i Rafael Mora, fester d'honor.

Per últim, Raül Llopis es va acomiadar del món de Festa com a regidor i es va presentar la nova regidora, Carolina Ortiz.