El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les festes d'Alcoi, lliures d'agressions sexistes. L'Ajuntament qualifica d'èxit la campanya Alcoi diu 'No és No'

No s'ha denunciat cap cas d'agressió sexista durant les festes d'Alcoi. Si s'ha atés dos possibles casos de violència de gènere però no relacionats amb les festes

Durant els Moros i Cristians, i on transcorria la festa, no s'ha alertat ni denunciat cap agressió sexista. La policia local sí que ha actuat en dos casos de possible violència de gènere, però que desvinculen de les festes. És la primera vegada que Alcoi inclou una campanya activa d'informació i conscienciació contra les agressions sexistes.

La festa d'Alcoi ha comptat per primera vegada amb una campanya activa contra les agressions sexistes. Duia per nom "Alcoi diu 'No és No' contra les agressions sexistes. Som una veu", i ha comptat amb diferents accions, com una xarrada de Verònica McClain; o la instal·lació de 4 'punts liles' d'informació i conscienciació en 4 llocs concorreguts de la festa i en horari nocturn. Allí, joves estudiants del cicle superior de Tècnic d'Inserció Laboral i el cicle superior de Promoció d'Igualtat, repartien adhesius i material informatiu, amb una tasca important de conscienciació. La regidora de polítiques socials, Aroa Mira, assegura que la presència de gent jove per a informar-se i rebre informació en aquests punts ha sigut "destacada", sobretot amb la presència de gent jove.

Aroa Mira confirma a més que al llarg de les festes no s'ha denunciat ni s'ha alertat de cap "violació, abusos o agressió sexual, ni als punts habilitats ni als telèfons de les forces de seguretat". Això sí, la policia local sí que ha intervingut en dos possibles casos de violència de gènere durant eixos dies a Alcoi, però que "no estan directament relacionat amb les festes".

La campanya contra agressions sexistes a Alcoi s'ha encetat amb els Moros i Cristians, però Aroa Mira diu que continuarà amb diverses actuacions d'informació perquè "encara queda molt per fer. Les últimes concentracions contra una sentència injusta han evidenciat que la nostra societat ha dit «prou», ja no consentirem més un món patriarcal i masclista que no permet que siguem lliures ni que visquem segures. Des de la vaga del 8 de març, moltes dones han començat a prendre consciència d'actituds, d'alguns micromasclismes i comportaments que per la força de la quotidianitat hem considerat normals fins ara, i fins i tot, hem rigut; això ha canviat i no deixarem de reclamar igualtat real, llibertat i respecte per a totes les dones i estarem al costat d'aquelles que han patit una agressió sexista".