El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les festes de Cocentaina ja escalfen motors. Consulta el programa d'aquest cap de setmana

Escuadra de Negres Bàndol Moro

Els actes comencen aquest divendres 9 d'agost amb la interpretació de l'himne de festes, i finalitzen el dimarts dia 13 amb una missa en honor a Sant Hipòlit.

Cocentaina encara les seues Festes de Moros i Cristians en honor a Sant Hipòlit Màrtir amb l'objectiu de declarar-les Festa d'Interés Turístic Nacional. Fem un repàs per un programa d'activitats que soles en l'Entrada d'aquest dissabte concentrarà a més de tres mil persones entre festers i músics.

L'inici de la festivitat té lloc aquest divendres 9 d'agost a partir de les 19.15 h amb la celebració de la coneguda com 'Nit de l'Olla'. El Passeig del Comtat s'omplirà amb l'inici de la desfilada de les 16 filaes de la Vila Comtal acompanyades de les seues respectives bandes de música. L'esmentada desfilada conclourà a la plaça del Pla i allà, davant del Palau Comtal, es produirà la interpretació de l'Himne de Festes, dirigit enguany pel contestà Edu Bernabeu Valls. 

Multitudinària Entrada

El dissabte 10 d'agost serà un dels dies centrals de la festivitat amb la celebració de l'Entrada, on s'espera que 3.000 persones entre festers i músics. La jornada arrancarà a les 06.30 h del matí a la Placeta de la Vila amb la Santa Missa matinal en record dels festers difunts, i ja a les 7 h s'efectuarà el rés de l'Àngelus des dels balcons del Consistori. Per a les 19 h està prevista l'arrancada de l'Entrada de Moros i Cristians des del carrer Pare Francesc Agulló. En la desfilada participaran les 16 Filaes contestanes i les mirades se centraran en els quatre càrrecs festers d'enguany: Màxim Ferrer Sellés (Capità Cristià), Javier Pascual Motos (Abanderat Cristià), Rubén Colomina Arroyo (capità Moro) i Abraham Moltó García (Abanderat Moro).

Homenatge a Sant Hipòlit i Alardo

Diumenge serà Sant Hipòlit Màrtir qui acapare tot el protagonisme. La Segona Diana obrirà els actes del dia i donarà pas a la concentració de totes les Filaes per participar en l'Ofrena Floral al sant. A les 11.50 h les Filaes de càrrec es concentraran al Pla i desfilaran pels carrers Comte de Cocentaina i Major fins a arribar a l'església de Santa Maria. En finalitzar la mateixa, al voltant de les 13.30 h, els càrrecs desfilaran fins a la plaça de l'Ajuntament per situar-se sobre una estrada que estarà ubicada a les portes del Consistori. En caure la nit, a partir de les 20.15 h, començarà la solemne processó amb la Relíquia de Sant Hipòlit i la imatge del patró.

El dilluns dia de 'Els Trons' posarà fi a la festivitat. A l'alba s'efectuaran les Guerrilles a les faldes de la Serra de Mariola i a les 11 h es produirà a la plaça del Pla l'Estafeta així com l'Ambaixada Mora declamada per Rubén Vilanova Domínguez. La vesprada, a les 18.30 h, serà l'Estafeta i Ambaixada Cristiana protagonitzada en aquest cas per David Pascual Bonet. Després de les dues ambaixades, com és tradicional, es realitzaran els trets d'arcabusseria en els que s'utilitzaran prop de 500 quilos de pólvora.