El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les Festes de Moros i Cristians cada vegada es fan més internacionals

Les Festes de Moros i Cristians cada vegada es fan més internacionals / Ajuntament d'Alcoi
Una publicació setmanal Neerlandesa ha dedicat un reportatge a la festivitat en Honor a Sant Jordi

El periòdic neerlandés 'de Volkskrant' ha publicat un reportatge de quatre pàgines sobre la festivitat en Honor a Sant Jordi de les festes de Moros i Cristians d'Alcoi. Pas a pas les nostres festes més representatives es fan més internacionals.

Cada vegada més, es veu com diferents països coneixen la ciutat d'Alcoi. Per una part, la premsa alemanya ha fet ressò del Cementeri Municipal d’Alcoi, i per una altra, el periòdic neerlandés 'de Volkskrant' ha reservat un espai de quatre pàgines per a la festivitat en Honor a Sant Jordi de les festes de Moros i Cristians d'Alcoi com a suplement semanal.

El motiu pel qual els Països Baixos ja coneixien aquesta festivitat, és perquè l'autor del text, el periodista Gerard Jacobs, va participar en el fam trip amb el qual l’any passat diferents membres de la premsa internacional pogueren gaudir de la festivitat en honor a Sant Jordi.

La premsa internacional que va estar present en les passades festes, fou finançada per la Diputació d’Alacant a través del Patronat de Turisme Costa Blanca, i per la regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Alcoi. En les tasques d’organització també col·laboraren l’oficina de Conselleria de Turisme en la Haya, Turespaña i l’ambaixada d’Espanya.

Lorena Zamorano, l’edil de Turisme diu que "aquestes acciones, incloses en el pla de màrqueting i accions promocionals de la regidoria, són fonamentals per tal de posicionar Alcoi com a destinació dels països emissors, i servir com un reclam turístic que genere noves visites a la ciutat " A més que "el mercat dels Països Baixos ha experimentat un enorme creixement en Alcoi, posicionant-se com el tercer mercat emissor de turistes per darrere únicament de França i el Regne Unit".

Aquesta no és l'única promoció que es fa de les festes d'Alcoi. També hi ha un centenar de mupis a terres valencianes, repartits 70 d’ells a la província d’Alacant i els altres 30 a la de València que segueixen una campanya promocional de les Festes de Moros i Cristians. De moment hi ha un total de 16 mupis que anticipen l’arribada de tan esperada festivitat.

A més, hi han 3 tanques publicitaries, a les entrades de la ciutat per la Beniata i la partida Algars, i altra que es troba instal·lada en el carrer Banyeres, a l’altura del Camp Municipal El Collao.

A Benidorm hi ha 18 mupis, seguit per Alcoi i Gandia amb 16 cadascun, Xàtiva amb 11, Xàbia 9, Oriola 7, Alfàs del Pi i El Campello 6, Santa Pola i Calp 4, i per últim Ontinyent amb 3.

Lorena Zamorano, anticipa que "també es podria tindre presència a mupis repartits per fora de la Comunitat Valenciana, tal com va ocórrer durant la passada campanya nadalenca, on es va aconseguir promocionar Alcoi a totes les províncies andaluses". A tot axó cal sumar "els mitjans de comunicació que també seran escenari de la promoció, a través de falques radiofòniques i insercions en premsa digital i escrita, no solament a la Comunitat, sinó també a la província de Múrcia".