El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les festes patronals d'Alfafara i la Corriola de Cocentaina, declarades festes d'Interés Turístic Local

La Corriola de Cocentaina, imatge d'arxiu

Com sabeu, després d'un any sense cap celebració, a partir de setembre es permetran ja alguns actes festius encara amb mesures sanitàries. Tot i això, la majoria de municipis encara espera el 2022 per a celebrar les festes de manera completa. Amb aquest llistat de festes d'interés turístic pots anar preparant l'agenda de visites per al pròxim any.

Aquesta distinció suposa un suport a la promoció de les festes. A l'Alcoià i el Comtat ja tenim 21 festes amb algun tipus de declaració d'interés turístic, des d'internacional a local. 

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana publica aquest 27 de maig dos noves declaracions de festa d'Interés Turístic Local a municipis de les nostres comarques. Per una banda tenim les festes patronals d'Alfafara, en honor a Salvador, la Divina Aurora i Sant Roc, i que se celebren normalment entre el 5 i el 8 d'agost. I per altra la Corriola de Cocentaina, al mes de desembre, una jornada lúdica a l'ermita de Santa Bàrbara on es menja la llonganissa roja i pa redó en forma de 'corriola', que dona nom a la tradició.

Aquesta distinció suposa una ajuda al municipi a l'hora de promocionar les seues festes. Però també són els escalons necessaris per a aconseguir distincions superiors: provincial, autonòmica, nacional i internacional. A les nostres comarques ja tenim més de 20 festes amb algun tipus de declaració, les coneixes totes?

Festes d'Interés Turístic Internacional: la Fira de Tots Sants de Cocentaina i els Moros i Cristians d'Alcoi.

Festes d'Interés Turístic Nacional: la Cavalcada d'Alcoi, i els Moros i Cristians de Banyeres de Mariola. 

Festes d'Interés Turístic Autonòmic: les festes de la Malena de Banyeres de Mariola, els Moros i Cristians de Cocentaina; a Ibi les festes d'Hivern i els Moros i Cristians; i a Muro la Fireta de Sant Antoni i els Moros i Cristians. 

Festes d'Interés Turístic Provincial: la romeria de la Verge dels Lliris d'Alcoi, les festes de la Relíquia de Sant Jordi de Banyeres de Mariola, i els Moros i Cristians d'Onil. 

Festes d'Interés Turístic Local: la Cavalcada d'Onil, les festes patronals d'Agres, les festes patronals d'Alfafara; a Banyeres les festes patronals per la Mare de Déu de la Cova Santa i les festes de Santa Llúcia; i a Cocentaina la festa de la Mare de Déu del Miracle, els Nanos, i ara també La Corriola.