El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les filaes podrien aportar vora 800 llits en la lluita contra la pandèmia

Instal·lacions habilitades en la Filà Magenta

Se li va ocórrer al primer tro de la filà Magenta, Kiko Oriola, qui ho va proposar als seus homònims en la resta de filaes.

El món de la festa alcoiana també es bolca en la lluita contra el Covid-19. Els 28 primers trons han acordat cedir les instal·lacions de les seues filaes en cas que foren requerides pels serveis sanitaris. En total es podrien reunir fins a 800 llits, a una mitjana de 30 per filà.

Se li va ocórrer al primer tro de la filà Magenta, Kiko Oriola, qui ho va proposar als seus homònims en la resta de filaes: "Ho vaig comentar en Junta de l'Associació de Sant Jordi, aprofitant també la presència de la regidora de Festes", assegura Kiko, qui assegura que totes les agrupacions festeres es van mostrar propenses a adherir-se a la iniciativa. "Vaig pensar en açò després de veure l'hospital de campanya que s'està instal·lant a IFEMA en Madrid".

La majoria de les filaes disposen de llits a l'interior de les seus -algunes en locals adjacents-, que utilitzen habitualment per acollir a músics d'altres municipis quan vénen a Alcoi a tocar. Encara que no totes les filaes disposen de llits, la gran majoria sí que en tenen, i es calcula que de mitjana es podrien habilitar 30 llits per filà, fins a arribar vora als 800.