El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les fogueres als barris susciten les discrepàncies entre el PSOE i Guanyar Alcoi

Fogueres en la Zona Nord l'any 2016.

La tradicional foguera a Batoi amb motiu del dia del Ros ha suposat un encreuament de declaracions entre el govern socialista d'Alcoi i la plataforma Guanyar Alcoi. La regidora de Participació Ciutadana, Maria Baca, assegura que les fogueres sí que es podran dur a terme enguany, tot després que s'haja "buscat una fórmula amb Conselleria de Medi Ambient" per a la seua autorització. Des de Guanyar, la regidora Vicky Llàcer lamenta que aquesta fórmula no s'haguera implantat l'any passat (quan la legislació mediambiental va impedir la crema), i denuncia la falta d'informació a l'associació de veïns del barri.

L'origen del conflicte sembla ser una nota de premsa publicada per Guanyar, on es "denuncia que, un any més, no es cremarà la foguera de Batoi". Aquesta queixa venia motivada per l'aparent impossibilitat de dur a terme les cremes enguany, (igual que a 2018) en part per la falta d'un pla local de cremes. L'alternativa del govern en 2018 fou una festa de l'aigua celebrada pels carrers de Batoi.

El govern ha eixit al pas d'aquesta denúncia feta per Guanyar, posant en coneixement de l'oposició durant la recent comissió informativa que finalment sí que es podran dur a terme les fogueres en Batoi. Segons la regidora Baca, encara que el pla de cremes està "pendent de resolució", s'ha buscat "una fórmula amb la Conselleria per a poder autoritzar les fogueres".

Per la seua part, Llàcer recorda que el pla de cremes ja hauria d'estar elaborat (o així almenys se'ls ho hauria transmés en la comissió informativa de maig de 2018), i que l'ordenança de cremes lúdiques que podria permetre les cremes d'enguany "es podria haver aplicat també l'any passat".

Des del PSPV han aprofitat aquest malentés per a criticar el tarannà negociador de la formació ciutadana: "ens preocupa el seu talant i la seua capacitat de negociació, no només amb el Govern sinó amb altres partits dins de la seua confluència. Tots sabem que avui en dia és difícil governar Alcoi si no ets capaç de negociar amb altres forces".