El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Obres d'art exposades a l'aigua,

Obres d'art exposades a l'aigua

Les goteres de la Llotja

Este dissabte, vaig decidir acostar-me a l’exposició d’obres de pintors alcoians que hi ha a la Llotja de Sant Jordi. El que no m’esperava és l’espectacle de goteres, poals d’aigua i humitat que l’acompanyava (recorden que havia plogut). Els problemes d’impermeabilització de la coberta d’este recinte són ja mítics, però vaig al·lucinar sobre com és possible posar en perill unes obres patrimonials com les que hi ha allí exposades.

No sé si a hores d'ara (he de reconéixer que hui, dilluns 7 de novembre de 2016, no he parlat ni contactat amb cap responsable de l'Ajuntament i no sé si s'ha fet ja alguna cosa al respecte) les pintures continuen allà baix. Ara bé, les fotos i el vídeo de dissabte de vesprada (jutgen vostés mateixos), a pesar de la mala qualitat (tinc un mòbil vell), parlen per elles soles.

Els problemes d'estanquitat i impermeabilització de la llotja no són nous. Un motiu més "d'orgull" per l'obra de Calatrava a la nostra ciutat (igual com les escales impossibles, els sortidors ornamentals que ja ningú recorda que ho són, la inexistència d'un ascensor de càrregues que permeta pujar i baixar materials fàcilment, o una acústica impossible) que parla de la singularitat d'aquest arquitecte valencià.

No sé (encara que fent un esforç ultra-màxim sí que puc arribar a entendre - falta de pressupost, possibles problemes legals amb l'arquitecte, falta d'imaginació...) com no s'ha pogut posar fi d'una i per sempre al problema de les goteres. Però el que no entenc de cap de les maneres, ni ara, ni mai en el passat o en el futur, com ningú pot arriscar-se a posar en perill uns quadres i un patrimoni pictòric utilitzant una sala que no té condicions a hores d'ara per a exposar obres art.

Esta volta hi ha hagut sort i les pintures no s'han banyat. Però si en una ocasió futura la gotera caiguera damunt del quadre... volen dir-me vostés qui seria el responsable?

Germán Llorca

 

Obres d'art exposades a l'aigua