El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les grans superfícies comercials d'Alcoi, tancades 22, 23 i 24 d'abril. El xicotet comerç sí té llibertat horària

Exterior del CC Alzamora, una de les superficies amb llibertat horaria / AM
La iniciativa es va consensuar en 2016

La regidora de Comerç, Vanessa Moltó, apunta que "després de posar-se en contacte amb grans superfícies que han obert recentment a la ciutat, també s’ha rebut la voluntat d’aquestes per sumar-se a la iniciativa"

Continua l'acord per tancar les grans superfícies comercials d'Alcoi durant 22, 23 i 24 d'abril, dies que coincideixen amb la trilogia festera. Vanessa Moltó apunta que "després de posar-se en contacte amb grans superfícies que han obert recentment a la ciutat, també s’ha rebut la voluntat d’aquestes per sumar-se a la iniciativa". El xicotet comerç sí té llibertat horària.

La normativa de la Conselleria de Comerç indica que quan hi ha tres dies festius consecutius i alguna gran superfície ho demana, s'ha d'habilitar un dia d'obertura, prèvia consulta a diferents òrgans. Per evitar aquesta obertura, que perjudica els treballadors d'aquestes empreses, la regidoria de comerç va concretar una reunió inicial a 2016 per tal d’acordar entre tots un criteri comú.

Pel que fa al xicotet comerç, aquests sí tenen llibertat horaria. No obstant aixo, tant la Cambra de Comerç com la Federació 'Alcoi Comercial' i Aceca comparteixen la intenció de permetre a tota la ciutat gaudir de les festes en les millors condicions.