El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les hores en servei de la comunitat no han servit i tornen a sancionar la mateixa persona per pintades vandàliques a Alcoi

Les pintades fetes en la sanció, a la dreta fetes i a l'esquerra netes.
Des del consistori alcoià asseguren que treballen contra l'incivisme ciutadà, i recorden que s'han obert 24 expedients per pixar al carrer i 1 per escopir a terra

Ja el van sancionar amb 751 euros, que passaren a ser 75 hores de treball per a la ciutat, netejant les pintades. Amb aquesta acció es volia que prenguera consciència de les conseqüències dels seus actes incívics, però en aquest cas concret, no ha funcionat. Li han tornat a pillar pintant i ara haurà de pagar una multa de 1.500 euros que en aquesta ocasió, no podrà commutar amb hores de treball.

Ja el van sancionar abans l'estiu amb 751 euros per fer diverses pintades en el mobiliari urbà, una multa que es va commutar per 75 hores en servei a la comunitat, netejant i pintant diferents espais de la ciutat. Doncs bé, en aquest cas concret el canvi de la multa per treballs no ha tingut el seu efecte, i han tornat a pillar a la mateixa persona fent de nou pintades a la ciutat. En aquesta segona ocasió no se li dóna l'oportunitat de commutar la sanció per hores de servei. I la multa, en considerar-se molt greu per la reincidència, ascendeix a 1.501 euros.

Des de l'Ajuntament han donat a conéixer el cas perquè, segons explica el regidor de Medi Ambient Jordi Martínez, "s'està actuant amb la gent que realitza accions en contra del civisme i l'espai públic que és de tots". Així, Martínez recorda que s'han obert fins a 25 expedients per incomplir l'Ordenança d'Higiene urbana, en concret 24 per pixar al carrer i un per escopir en terra. De tots els expedients oberts, vora 10 ja han acabat en sanció. "També s'ha obert expedients per tirar la brossa als solars, i inclús hi ha una condemna a presó per furtar a l'ecoparc", diu Martínez.

Jordi Martínez fa una crida als ciutadans per què "han de ser conscients que les conductes poc cíviques si es detecten, tindran les sancions pertinents. El civisme suposa no embrutar i atemptar contra el que és de tots, i seguirem treballant perquè aquells que ho fan, entenguen que eixa no és la millor forma d'actuar".