El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les jornades 'Com fer valdre el Patrimoni Industrial' arranquen amb 70 persones inscrites

El director del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (esquerra) en meitat de la seua conferència.

Podeu consultar el programa íntegre de les jornades en aquest enllaç, i en aquest altre accedir al formulari d'inscripció.

La iniciativa impulsada per l'Associació Alcoy Industrial inicia aquest dia 23 de novembre la primera de les seues dos jornades amb dues sessions. La primera consisteix en un compendi de bones pràctiques en la posada en valor del patrimoni, mentre que la segona és una taula d'experts amb especialistes locals en la recuperació de patrimoni industrial.

El director del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, Jaume Perarnau, ha estat un dels conferenciats de la primera sessió de les jornades, on ha parlat sobre el turisme industrial, i quina és la seua incidència en la conservació del patrimoni. També ha volgut qualificar Alcoi com un "referent" en la gestió del patrimoni industrial, i ha considerat que es tracta d'una ciutat amb "moltes possibilitats" en l'àmbit de la recuperació d'aquesta mena de patrimoni.

L'arqueòloga i Directora del projecte de rehabilitació bombes GENS - Valencia, Paloma Berrocal, més enllà de tractar durant la seua ponència del projecte que coordina, també ha fet una valoració sobre el patrimoni alcoià. "En aquesta ciutat encara certs processos de treball que ja no existeixen en altres llocs, i que permeten enllaçar la història, l'arquitectura, l'arqueologia i l'antropologia" ha assegurat.

El president d'Alcoy Industrial, Enrique Masiá, exposarà la seua ponència durant la jornada del dissabte 24 a partir de les 10.30 h, sota el títol 'El Proyecto de Alcoy Industrial'. Masiá ha fet valdre la transversalitat de perfils dels vora 70 inscrits en les jornades, d'entre els quals el president ha destacat la presència de gent jove.