El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

XXV Jornades de sociolingüística d'Alcoi. 25 anys de debat sobre llengua i societat

Sessió a les XXIV Jornades de sociolingüística d'Alcoi.

Les sessions tindran lloc a la Sala de graus Roberto García Payà (Edifici Carbonell) del Campus d'Alcoi de la UPV. 

Inscripcions i més informació en aquest enllaç.

Del 27 al 28 de març Alcoi acull les seues XXV Jornades de Sociolingüística, enguany amb l'objectiu d'analitzar la política lingüística així com l'estat de la llengua entre els jóvens.

La programació de divendres 27 de març inclou la conferència inaugural 'Sobre política lingüística i comunicació', a càrrec del director de VilaWeb, Vicent Partal, a partir de les 18.30 h. A les 20 h serà el torn de l'espectacle 'Xe, de poble', amb els actors Javier Monzó i Marian Díez, a la sala multiusos del Campus d'Alcoi de la UPV.

Per al dissabte 28 de març, el programa comença amb el diàleg '25 anys de la Jornada de Sociolingüística d'Alcoi', amb Verònica Cantó, de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, i Anna Serrano, de l'Ajuntament d'Alcoi. Altres dos diàlegs estan previstos per al matí: a les 10 h, 'La llengua dels jóvens fora de l'aula', amb Avel·lí Flors Mas, de la Universitat de Barcelona, i Imma López, de la Nostra Escola Comarcal de Picassent.

A partir de les 11.45 h tindrà lloc el diàleg 'La discriminació i el nacionalisme lingüístic a Europa i Espanya', amb Jordi Sebastià, periodista i exdiputat al Parlament Europeu, i Juan Carlos Moreno Cabrera, de la Universitat Autònoma de Madrid. Les jornades finalitzaran amb el Taller didàctic a l'aula: 'Com podem fer participar de les actituds lingüístiques constructives? Creem vincle!', amb Sandra Montserrat i Carles Segura, de la Universitat d'Alacant.