El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les línies i horaris del bus urbà d'Alcoi tornen amb normalitat aquest dilluns 25 de maig

Autobús urbà d'Alcoi / AM

L’autobús es podrà pagar amb targeta o amb els bons municipals.

El servei d'autobús urbà d'Alcoi torna a la normalitat a excepció de la línia del Cementiri Municipal, que encara no està habilitada. Aquesta normalitat en les línies no és excusa per continuar mantenint les mesures de seguretat. Els conductors estaran protegits per mampara i es recorda l’obligatorietat de l’ús de mascareta i de mantenir totes les mesures sanitàries dictades per l’autoritat competent.

L'Ajuntament d'Alcoi recorda, en un comunicat, que l’autobús es podrà pagar amb targeta o amb els bons municipals.


La regidoria de Mobilitat ha volgut explicar que la decisió és de l’empresa que realitza el servei, Tuasa, i que al saber d’aquesta, es va consultar la normativa al respecte. La decisió està emparada per una ordre que va emetre la Conselleria de Transport del 16 de maig de 2020 on s’indica literalment que “únicament podrà realitzar-se el pagament dels serveis de transport mitjançant efectiu en el cas que no existisca altres mètodes de pagament alternatiu, com bons, targeta de crèdit o altres similars”. L’Ajuntament d’Alcoi té bons municipals implantats des de fa anys per accedir a l’autobús urbà, per tant, el pagament s’ha de realitzar amb un d’aquests dos sistemes, els bons municipals o amb una targeta.

Des del Consistori es recorda que tots els bons emesos estan vigents, ja que es van prologar des de la declaració de l’estat d’alarma i són vàlids. Els ciutadans que no tinguen bons, poden fer-se’l presencialment en l’Ajuntament, demanant cita prèvia al telèfon 965537123.