El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les monges de les Paüles deixen Alcoi després de 134 anys de servici

El col·legi continuarà igual que fins ara, tot i que passa a ser titularitat del Bisbat de València

Ha sigut més d'un segle formant alcoians, primer en el col·legi de Sant Mateu i després a Santa Rosa. Actualment queden 4 monges en el col·legi, però en determinats moments han sigut més de 30. Ara la congregació, per la falta de devocions, ha decidit reubicar les monges d'Alcoi en altres llocs, i des del col·legi s'ha preparat un homenatge per aquests 134 anys de servici. Ara les Paüles passarà a ser de titularitat del Bisbat de València, que ja compta amb 5 centres en la ciutat. De tot açò hem parlat en la directora titular, Sor Maria Jesús.

Aquest divendres 30 de juny s'ha preparat a les Paüles tot un homenatge a les monges que han estat a Alcoi durant l'últim segle. La falta de devocions ha fet que, ara per ara, queden 4 monges al centre, de les més de 30 que hi ha hagut en el col·legi. És per això que la congregació ha decidit fer canvis i a partir del curs que ve, les monges ja no estaran a la ciutat. El col·legi passarà a ser de titularitat del Bisbat de València, un canvi que no suposarà modificacions en el col·legi per al pròxim curs, ja que tot continuarà com fins ara. Tot i que en un futur sí que es preveu que la Universitat Catòlica de València porte alguns dels seus estudis a la ciutat a l'edifici de les Paüles. Des d'Aramultimèdia ens hem posat en contacte amb la Universitat i estem a l'espera de saber quins seran aquests estudis que en un futur vindran a la ciutat. Amb aquesta nova adquisició, el Bisbat de València comptarà amb 5 centres a la ciutat d'Alcoi: Sant Roc, Santa Ana, Arnauda, l'escoleta El Salvador i ara, Les Paüles.

I per acomiadar com cal a les monges, des d'Alcoi es prepara un homenatge pels 134 anys de presència i servici en la ciutat, primer al col·legi de Sant Mateu i després a l'actual de Santa Rosa. Serà aquest divendres 30 de juny, primer amb un acte al col·legi, després amb una missa a Sant Maure, i finalment amb un sopar de germanor obert a tot el que vulga, a la Filà Cordoneros.

Des d'Aramultimèdia hem volgut parlar amb la directora titular del centre fins ara, Sor Maria Jesús, així com Tere Pascual, directora de primària i infantil; i Inma Cantó, directora de secundària i cicles. Hem passejat pel col·legi, els seus grans corredors i les escales imperials; i hem conegut les noves zones com l'aula de natura. Sor Maria Jesús ens ha parlat de com sent molta pena per deixar la ciutat, però que està disposada a anar allà on puga ajudar. Tot en el VÍDEO.