El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les muntanyes de l'Interior d'Alacant es vesteixen de blanc

La Serrella amb neu

El blanc a les muntanyes es mantindrà almenys fins demà dijous, jornada en què s'espera que puge la cota de neu fins als 1.500 metres.

L'inici de la primavera aquest 20 de març ha coincidit amb la caiguda de neu als punts més alts de l'interior de la província d'Alacant. D'aquesta manera, indrets com la Font Roja, la serra de Mariola i Aitana s'han despertat amb un lleuger mant blanc cobrint la seua superfície.

La central climatològica d'ACIF al Menejador ha registrat la matinada d'aquest dimecres una temperatura de -1,2 °C, la mínima d'allò que portem d'any. Les baixes temperatures, sumades a la pluja, han desembocat en la caiguda de neu a partir dels 900 i 1.000 metres en les nostres comarques.

El climatòleg Jordi Payà anticipa que les baixes temperatures es mantindran fins al divendres que ve, quan s'espera que pugen els registres. Pel que fa a la persistència de neu, el blanc a les muntanyes seguirà almenys fins demà dijous, jornada en què s'espera que puge la cota de neu fins als 1.500 metres. La pluja però deixarà les nostres comarques i es desplaçarà fins a punts de la Marina i la Safor.

Així doncs, Payà aprecia un canvi de tendència quant a pluges es refereix, tenint en compte que en molts punts del País Valencià s'arrosseguen fins a 70 dies sense registre d'aigua. Amb l'inici hivernal d'aquesta primavera, "s'espera l'obertura a un oratge més variable amb major risc de precipitacions", assegura el climatòleg.