El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Última hora

L'Alcoyano perd el Trofeu Ciutat d'Alcoi davant el Castelló per la mínima (1-2)

L'Alcoyano perd el Trofeu Ciutat d'Alcoi davant el Castelló per la mínima (1-2)

El Deportivo no ha pogut amb el Castelló de Segona B. El gol de penal de Jony Ñíguez no ha sigut suficient per a emportar-se el XLI Trofeu Ciutat d'Alcoi. El resultat final ha sigut de 2-1. Abans del partit s'ha presentat l'equip amb l'absència destacada de De Lerma.

Més informació

L'Alcoyano perd el Trofeu Ciutat d'Alcoi davant el Castelló per la mínima (1-2)

Les nostres comarques acullen un projecte pilot d'alternatives d'ús al foc agrícola

Les zones d'actuació abasten els municipis de Bocairent, Alfafara, Agres, Muro d'Alcoi, Cocentaina, Alcoi, Ibi i Banyeres.

La Conselleria de Medi Ambient ha posat en marxa a 44 hectàrees de les nostres comarques un projecte pilot de biotrituració de restes agrícoles. Es tracta d'un sistema alternatiu a l'ús del foc agrícola que a l'àmbit de la Font Roja i la Serra de Mariola abasta 59 parcel·les de 8 municipis.

El secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Fran Quesada, ha visitat els treballs de biotrituració al municipi d'Agres, on s'ha reunit amb els alcaldes de Banyeres, Bocairent, Alfafara i Agres, municipis integrants del Consorci Ombria de la Serra Mariola. Acompanyat també de la directora general de Prevenció d'Incendis Forestals, Delia Álvarez, Quesada ha fet valdre "els importants avanços en una gestió més responsable de les restes agrícoles, mitjançant iniciatives públiques que ens permeten evitar l'ús del foc i avançar cap a l'economia circular".

Les àrees de treball s'han seleccionat conjuntament des del servei de prevenció d'incendis amb la direcció de cada parc. En concret, en la serra de Mariola i Font Roja el punt d'eixida de les brigades està a Banyeres de Mariola, i les zones d'actuació abasten els municipis de Bocairent, Alfafara, Agres, Muro d'Alcoi, Cocentaina, Alcoi, Ibi i Banyeres.

Reunió a l'Ajuntament d'Agres

La reunió ha servit per a posar en coneixement del Secretari Territorial el projecte d'innovació en la governança territorial, el qual s'ha posat en marxa per al foment de noves possibilitats d'aprofitament de la biomassa residual. L'objectiu fonamental del projecte és el foment de la implantació de calderes de biomassa i l'elaboració d'un compost de qualitat que al seu torn puga ser utilitzat per l'activitat agrícola dels municipis i així poder fomentar l'economia local.

Reunió de treball al Consistori agresà