El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les nostres comarques comptaran en aquesta ocasió amb dos diputades: Patri Blanquer del PSOE i Loli Alba del PP

Resultats circumscripció d'Alacant
Pocs canvis en les nostres comarques, que es mantenen majoritàriament blaves

El PP puja de 4 a 5 diputats i inclou ara a la número 5, l'alcoiana Loli Alba. Continua com a diputada també la número 2 del PSOE, Patri Blanquer, tot i que el seu partit perd un escó. Pese a aquest canvi, el resultat en les nostres comarques és pràcticament igual que en desembre: 23 municipis es mantenen blaus enfront de 9 morats. Tan sols dos municipis: Benimassot i Alfafara, han canviat les posicions.

El Partit Popular ha guanyat un diputat per la província d'Alacant a costa del PSOE. Així, dels 12 diputats de la província el PP en tindrà 5, la coalició A la Valenciana 3, i PSOE i Ciutadans 2 cadascun. Açò vol dir que, a diferència del 20D l'Alcoià i el Comtat comptarà amb dos representants. Loli Alba, número 5 dels populars, es va quedar a les portes fa sis mesos, però ara arribarà al Congrés. Manté el seu lloc la diputada alcoiana Patri Blanquer, número 2 del PSOE, tot i que el seu partit ha perdut un escó.

El canvi s'ha vist en la circumscripció, però les nostres comarques es mantenen pràcticament igual que el 20D: 9 municipis on s'ha votat més a A la Valenciana, enfront dels 23 municipis on mantenen el seu suport al PP. Això sí, el PP ha vist com s'han incrementat els suports en 11 dels 23 municipis, entre ells els més grans, com Cocentaina, amb 200 vots més - aproximadament els que ha perdut la coalició morada- .

Alcoi i Muro han mantingut el seu suport a A la Valenciana, tot i que en els dos municipis han perdut vots, en el cas de Muro, al voltant d'uns 300.

Tan sols dos municipis han variat la seua posició: Benimassot i Alfafara. Si en desembre Alfafara era blava, ara és morada; i en el cas de Benimassot al revés. Una situació curiosa més que res, perquè la diferència entre A la Valenciana i PP ha sigut, en els dos casos, d'1 vot.

 

En les fotografies es pot consultar els resultats a Cocentaina, Muro i per la circumscripció d'Alacant.