El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les nostres comarques es gasten 1 milió d'euros més per al sorteig de Nadal que l'any passat

Les xifres de despesa en loteria per comunitats, font: Loterias del Estado
L'Alcoià i el Comtat ha destinat un total de 8,8 milions d'euros en comprar dècims per a la grossa de Nadal

Tot en la confiança que toque. No debades, la província d'Alacant és la setena de tota Espanya on més vegades ha tocat, tot i que en les nostres comarques normalment gaudim d'un tercer, quart o cinqué premi. Tot està preparat ja per a gaudir del que es coneix ja com el dia de la salut.

En l'any 2016, els municipis d'Alcoi, Cocentaina, Muro, Ibi i Banyeres, gastaren en total 7.721.940 euros en la compra de dècims per al sorteig especial de Nadal. Enguany, en el 2017, segons les xifres de Loterias de l'Estat a dia de hui, 21 de desembre, les nostres comarques ja han consignat 8.815.820 euros, és a dir, més d'un milió d'euros més que des de les comarques ens gastem en il·lusió.

En tota la província d'Alacant hem destinat un total de 130 milions d'euros a comprar dècims de la loteria, la qual cosa suposa una despesa de quasi 71 euros per habitant (ja sabeu que uns es gasten res, i altres molt més d'aquesta xifra). Estem més o menys en la mitjana de despesa de tota Espanya, tot i que hi ha províncies on aquesta xifra puja molt. Per exemple, a Sòria s'han deixat 241 euros per habitant, 134 euros a Lleida o 128 a Burgos o Segòvia. Contrasta amb les xifres de Melilla i Ceuta, amb 12 i 13 euros per habitant respectivament, els 30 euros de Huelva o els 32 de Les Palmes.

Demà divendres 22 de desembre se sabrà si la sort deixa marca en les nostres comarques. Possibilitats, segons les xifres d'altres anys, hi ha. La província d'Alacant és la setena de tota Espanya on més vegades ha tocat la loteria de Nadal, per darrere d'altres províncies més grans com Madrid, Barcelona, València, Sevilla, Màlaga i Cadis. En els últims 20 anys ha tocat a la província d'Alacant un total d'11 vegades. En les nostres comarques la sort ha sigut variable. Per exemple, l'any passat no va caure ni un sols premi a Alcoi, mentre que molt a prop d'ací, a Bocairent, gaudien de més d'un milió d'euros en premis. Per contra, fa dos anys al 2015 Alcoi sí que va rebre la bona notícia de repartir cinqué i quarts premis.

I ara, algunes de les curiositats d'aquest sorteig que ens fan arribar des de Loterias de l'Estat. Per exemple, la desena de millar més afortunada és la del 4, perquè en 7 ocasions la grossa ha coincidit amb un número que està entre el 40.000 i el 49.999. El premi és totalment aleatori i hi ha anys que es reparteix moltíssim (l'any 2012 va tocar en 30 províncies diferents) i altres en el que es queda en una sola província, com l'any 2016 que tan sols va tocar en Madrid. Les comunitats que més bitlles venen són, per descomptat, Madrid i Catalunya; però no correspon amb la despesa per habitant, ja que és la comunitat de Castella i Lleó, amb quasi 100 euros per habitant, la que més diners es deixa en aquest sorteig.