El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les nostres comarques esperen baixada de temperatures i probabilitat de tempestes amb granís

Mapa d'AEMET

A El Comtat podrien caure 40 litres per metre quadrat durant aquest dilluns 26 de juliol

Aquest dilluns 26 de juliol a partir del migdia, s’esperen les típiques tempestes d’estiu, amb aparell elèctric i amb probabilitat de granís. L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha decretat avís groc durant la segona meitat de la jornada per pluja i tempestes a les nostres comarques.

A l’interior nord d’Alacant, s’espera que puguen caure en només una hora uns 20 litres per metre quadrat. Pareix difícil de creure si veiem els registres de jornades anteriors on el termòmetre s’ha quedat prop dels 40 graus amb un cel totalment ras.


A Alcoi s’esperen que les temperatures es mantinguen entre 18 i 26 graus, segons AEMET. Les temperatures seran similars a la majoria de municipis de les nostres comarques. A Ontinyent i Castalla no se sobrepassaran els 27 graus, mentre que Ibi i Cocentaina registraran una màxima de 26. Serà a El Comtat on puga ploure amb major intensitat, ja que segons AEMET, podrien acumular-se 40 litres per metre quadrat.


El Gabinet d’Emergències de la Generalitat dóna alguns consells sobre el risc de tempestes. Cal tancar portes i finestres, ja que els corrents de vent atrauen els llamps. També cal desconnectar els aparells elèctrics per evitar danys davant pujades de tensió. A la mar o grans espais d’aigua, les embarcacions menudes també atrauen els llamps. A més es desaconsella no estar a l’aigua.