El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les nostres comarques porten el tèxtil valencià a la fira alemanya Heimtextil

Participació d'empreses de la nostra zona, en una edició anterior de la fira

La fira, una de les principals cites mundials del sector, tindrà lloc a Frankfurt del 8 a l'11 de gener. Espanya és el tercer país amb més presència a la fira, i de les 123 empreses espanyoles que hi ha van a Alemanya, quasi la meitat són de les comarques de la Vall d’Albaida, l’Alcoià i el Comtat. Al llarg de 4 dies més de 70.000 professionals podran vore les últimes tendències tèxtils fetes ací, a la terreta.

Frankfurt acull cada inici d’any una de les cites més importants del sector tèxtil nacional: Heimtextil. Un aparador on les diferents firmes presenten al mercat internacional les novetats i tendències que marcaran la moda tèxtil durant el 2019. I la presència d’empreses de les nostres comarques, de la mà de l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana, ATEVAL, és sempre molt nombrosa. En total, són 124 les firmes espanyoles que van a Alemanya, de les quals 80 són valencianes. I d’aquestes 80, 38 estan ubicades a la Vall d’Albaida i 22 a l’Alcoià i el Comtat. Amb 60 de les 124 empreses que viatgen a Frankfurt,les de les nostres comarques suposen quasi la meitat.

Des de l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana, ATEVAL, asseguren que aquesta alta participació d’empreses valencianes “confirma l’aposta del sector per la internacionalització i el bon posicionament dels nostres articles en els mercats internacionals”. Leila Bachetarzi, directora de l’àrea d’internacionalització d’ATEVAl, assegura que és un “bon inici d’any, i el sector afronta amb optimisme i bones expectatives la seua participació en la Fira Heimtextil”. Però a més recorda que amb suport de l’ICEX aquest mes estaran en dos fires més: la Paris Deco Off del 17 al 21, i Colombiatex, a Medellín, del 22 al 24 “de manera successiva i quasi sense interrupció, tres certàmens importants que donen impuls a la internacionalització del sector”.

En xifres globals, Heimtextil reuneix un total de 3.000 expositors de 65 països diferents. Espanya és el tercer país amb més presència d’expositors, per darrere tan sols de l’amfitriona Alemanya, i Itàlia. Des d’ATEVAL consideren que es mostra així “la representativitat del sector i la gran oferta d’articles Made in Spain”. Per la fira alemanya, al llarg dels 4 dies, passen més de 70.000 professionals del sector, procedents de 140 països.

Per l’assistència a la fira, ATEVAL compta amb el suport de l’institut valencià de competitivitat, l’IVACE. De fet, es preveu la visita de la directora de l’IVACE Júlia Company, i el conseller d’economia Rafa Climent, acompanyats del president d’ATEVAL Candid Penalba, i el president de Home Textils from Spain, José Ramón Revert.