El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les nostres comarques registraran màximes per damunt dels 35 graus

L'alerta aquest dimecres en tot el centre peninsular.

Amb consells per portar millor la calor

Temperatures màximes de 36 i 37 graus a les nostres comarques. Això és el que prevéu l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) per a municipis con Alcoi o Muro. La calor més forta s'espera per al divendres 28 i dissabte 29 de juny a les nostres comarques, encara que AEMET informa d'una onada de calor des d'aquest dimecres 26 de juny fins al dilluns 1 de juliol.

L'onada de calor que afecta la península i a les Illes Balears també arribarà a les nostres comarques. A Muro, per exemple, s'arribarà als 38 graus el dissabte. Altres municipis com Alcoi o Cocentaina arribaran a 36 graus entre divendres i el principi de cap de setmana. Pareix que la màxima serà la d'Ontinyent amb 39 graus.


Segons el Ministeri per a la Transició Ecològica, aquesta onada de calor "és provocada per una massa d'aire tropical continental. Aquest tipus de massa d'aire arriba a la Península després d'un extens recorregut pel nord d'Àfrica i es caracteritza per ser molt càlida, molt seca i amb pols en suspensió". Algunes zones del centre de la península, de l'interior de la meitat sud i del quadrant nord-est, podrien superar els 40 graus.

I que és pot fer davant una situació així? AEMET dona alguns consells per tal de portar millor la calor i evitar riscos per a la salut. Amb altes temperatures, cal mantenir-se hidratat, menjar aliments lleugers i rics en aigua i sals minerals, com fruita; també cal evitar exercissis físics prolongats a les hores centrals del dia i cal mantenir-se en llocs ben ventilats. Emergències de la Generalitat Valenciana recomana utilitzar cremes protectores adequades, beure abundant aigua i suprimir l'alcohol. A més cal tindre en compte la normativa i recomanacions en matèria de prevenció d'incendis forestals.