El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les nostres comarques s'interessen pel Pla 'Edificant' per millorar centres educatius

Reunió sobre Edificant a Alcoi / Ajuntament d'Alcoi
A Muro, Conselleria continuarà amb la gestió del procés de construcció del CEIP Bracal de Muro i mitjançant el Pla Edificant es realitzaran millores a l'aulari d'infantil del CEIP Bracal, al CEIP Montcabrer i a l'IES Serra de Mariola

Alcoi vol presentar tant la remodelació de l'Andreu Sempere com l'ampliació de Cotes Baixes. Cocentaina es reunirà en Conselleria el 30 de novembre i a Muro es realitzaran millores a l'aulari d'infantil del CEIP Bracal, al CEIP Montcabrer i a l'IES Serra de Mariola. En el CEIP Bracal, el servei d'infraestructures de la Conselleria continuarà amb la gestió del procés de construcció del centre que, actualment, està en barracons

Alcoi i Muro es podran beneficiar del Pla 'Edificant', on la Conselleria d'Educació injectarà 700 milions d'euros en total per construir i remodelar centres educatius. Pel que fa a la ciutat dels ponts, l'Ajuntament vol presentar tant la remodelació de l'Andreu Sempere com l'ampliació de Cotes Baixes. A Muro, mitjançant 'Edificant', es realitzaran millores a l'aulari d'infantil del CEIP Bracal, al CEIP Montcabrer i a l'IES Serra de Mariola. El Bracal, que actualment està en barracons, no ha entrat en aquest Pla perquè el procés està molt avançat i des de Conselleria han aconsellat no adherir-se al Pla.

Per tal de donar a conéixer el programa, Alberto Belda i Toni Francés hi han mantingut una reunió amb representants de 9 centres públics d'Alcoi (CEIPS Romeral, Miguel Hernández, Sant Vicent i Horta Major, els IES Batoi, Cotes Baixes, Andreu Sempere i Pare Vitòria i el centre d’educació especial Tomás Llácer).

Alberto Belda recorda que "per primera vegada la comunitat educativa participarà en la presa de decisions de la construcció i rehabilitació de centres educatius, ningú millor que els usuaris dels centres coneix les seues necessitats". L'ajuda de Conselleria també serà finançada amb fons europeus.

Des de Compromís Alcoi, Màrius Ivorra es congratula d'aquestes ajudes de la Conselleria que dirigeix Vicent Marzà: "Aquesta setmana hem tingut una reunió a la nostra ciutat en tècnics de la Conselleria d’Educació, on entre altres temes ens van informar de la nova convocatòria ajudes econòmiques destinades als centres educatius privats concertats".

Muro i Cocentaina en el Pla Edificant

Pel que fa a Muro, el servei d'infraestructures de la Conselleria continuarà amb la gestió del procés de construcció del CEIP Bracal de Muro i mitjançant el Pla Edificant es realitzaran millores a l'aulari d'infantil del CEIP Bracal, al CEIP Montcabrer i a l'IES Serra de Mariola.

Quant a Cocentaina, representants del consistori de la Vil·la Comtal, es reuniran en Alacant el dijous 30 de novembre amb representants de Conselleria per transmetre quines són les seues intencions per adherir-se a 'Edificant'.