El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Última hora

Hazard, Vinicius, Courtois, Asensio, Benzema, Marcelo, Kross, Casemiro, Isco... El Madrid es pren seriosament el partit de l'Alcoyano

Hazard, Vinicius, Courtois, Asensio, Benzema, Marcelo, Kross, Casemiro, Isco... El Madrid es pren seriosament el partit de l'Alcoyano

El Reial Madrid no està disposat a patir un "Alcoyanazo" i arribarà a Alcoi a l'hora de dinar de dimecres amb els seus efectius més destacats. No estarà Ramos, però sí Courtois, Benzemà, Hazard o Isco. Zidane no vol problemes i ha demanat els seus jugadors implicació al 100%.

Més informació

Hazard, Vinicius, Courtois, Asensio, Benzema, Marcelo, Kross, Casemiro, Isco... El Madrid es pren seriosament el partit de l'Alcoyano

Les nostres comarques són zona prioritària d'inversió industrial

L'Alcoià - Comtat. Imatge d'Iván Balaguer

A la província d'Alacant els municipis considerats zona prioritària són 64, dels quals la meitat, 32, són els de l'Alcoià i el Comtat.

Els 32 municipis de l'Alcoià i El Comtat entren dins del llistat aprovat pel Ministeri, que inclou la meitat de tots els municipis valencians. Açò suposa que rebran una major valoració per a optar a ajudes de reindustrialització.

El Ministeri d'Indústria ha acceptat que el 52 per cent dels municipis valencians siguen considerats com a zona prioritària d'inversió industrial. I en el llistat de municipis acceptats estan inclosos absolutament tots els de les nostres comarques, els 24 d'El Comtat i els 8 de l'Alcoià.

El conseller d'economia Rafa Climent explica que "tots els municipis valencians podran optar a les ajudes Reindus del Ministeri, i a més a més, aquells que han sigut inclosos dins les zones prioritàries d'inversió, podran obtenir una major valoració per optar a les ajudes".

El conseller ha participat en Madrid en la Conferència Sectorial d'Indústria i Pime, convocada pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, i on s'ha arribat a un acord per al Programa de suport a la Inversió Industrial Productiva per a l'any 2019, pel qual cada comunitat autònoma ha identificat els municipis d'inversió prioritària.

En el cas de la valenciana, s'han considerat aquelles zones que compleixen una sèrie de requisits: "zones amb sectors madurs que necessiten una modernització i impuls competitiu, i que estan reflectides en els PEIV sectorials, les zones que han patit un procés de desindustrialització, les zones afectades per la transició ecològica i les seues conseqüències, les zones de possible desenvolupament industrial i les que pateixen despoblament".

Així, les nostres comarques entren dins del llistat que permetrà accedir amb més facilitat a ajudes. A la província d'Alacant els municipis considerats zona prioritària són 64, dels quals la meitat, 32, són els de l'Alcoià i el Comtat. 

A la trobada a Madrid també s'ha decidit fer un mapa d'àrees industrials en l'àmbit estatal. En aquest sentit el conseller Rafa Climent diu que "anem per davant de les inquietuds plantejades pel Ministeri, ja que ja tenim aprovada la Llei de Gestió, Modernització i Promoció d'Àrees Industrials, que precisament estableix la realització d'aquest mapa en el nostre territori".