El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les nostres comarques tindran un registre específic de casos de càncer gràcies a l'aportació del Trail Solidari

El Trail Solidari ha donat un total de 8.500 euros per a un projecte que estava en marxa a l'Hospital d'Alcoi però que necessitava un suport econòmic. Es tracta d'un registre digitalitzat i molt concret de casos de càncer a les nostres comarques, des de fa més de 20 anys. A més de la informació acumulada, aquest registre al llarg del temps permetrà analitzar la qualitat assistencial de la sanitat a les nostres comarques.

A la Comunitat Valenciana cada any apareixen 26.000 nous casos de càncer. La conselleria de sanitat té registre de cada cas i de l'hospital on s'ha diagnosticat, però poc més. Però des de l'Hospital d'Alcoi, i ja des de l'any 1992, s'arrepleguen moltes més dades sobre cada cas, com l'estadi en el qual s'ha detectat, si està localitzat, el tractament a seguir i els resultats. Això si, es feia en fitxes o en ordinadors sense possibilitat de compartir, creuar o analitzar les dades. Ara, amb els 8.500 euros que aporta el Trail Solidari, s'ha permés la digitalització de tota aquesta informació.

Des de la conselleria de sanitat, la responsable del sistema d'informació del càncer, explica que aquestes dades són molt importants perquè a llarg termini permetran avaluar la qualitat assistencial i els resultats dels tractaments que reben els pacients.

Pel que fa a la incidència del càncer en les nostres comarques, des del Departament de Salut informen que el de mama és el més freqüent entre les dones, i el colorectal entre els homes. S'han oferit dades de l'any 2015, en la que es registraren 663 casos nous de càncer, i 356 morts per aquesta malaltia.

Presentació dle projecte dle registre a l'Hospital d'Alcoi