El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les obres de El Bracal de Muro acabaràn en abril del 2022

La nova escola tindrà 21 aules de primària, una aula de música, una d'informàtica i un taller, a més d'una sala polivalent biblioteca i tres sales per a professorat

El conseller d'educació, Vicent Marzà, ha visitat hui les obres de construcció del nou CEIP El Bracal de Muro i ha anunciat que el centre estarà acabat per a Pasqua del 2022, i que serà la comunitat educativa la que trie el millor moment per a fer el trasllat. Els alumnes porten 14 anys als barracons esperant la contrucció del nou centre. La directora de El Bracal ha expressat el desig de traslladar-se abans del tercer trimestre.

14 anys de barracons porten els i les 400 alumnes de primària, els pares i mares, el professorat i la comunitat educativa en general del CEIP El Bracal de Muro, esperant la construcció del nou centre.

El conseller d’educació de la Generalitat Valenciana, Vicent Marzà, ha visitat les obres del centre educatiu i ha anunciat que si tot va bé en Pasqua del 2022, les obres de l’escola pública hauran acabat i serà la comunitat educativa la que trie quin és el millor moment per a fer el trasllat: “Estem en un centre molt necessari i pel que s’ha lluitat molt des de la comunitat educativa i el poble de Muro. Des de la Conselleria des del primer minut vam apostar per ell.  És una inversió de més de 5’3 milions d’euros en el municipi. Una inversió que se suma als 40 milions d’euros que estan delegats en els ajuntaments i en inversions per a la comarca de l’Alcoià-Comtat, el que genera més de 1000 llocs de treball directes i indirectes”.

L’alcalde de Muro, Gabriel Tomás, ha assegurat que volen que acabe tot: “És un mal son per a la població de Muro, per als xiquets i per a la comunitat educativa. Estem molt contents de vore com l’obra va evolucionant i estem contents de vore que ara sí que sembla que arribarem a març o abril i tindrem l’escola acabada, que és el que tots els murers i mureres desitgem”.

La directora de El Bracal ha traslladat el desig de que puguen fer el trasllat abans del tercer trimestre: “Pensem que els xiquets de sisè s’ho mereixen, que al menys que el tasten. Són moltes les generacions d’este poble que han estat des dels 6 anys fins els 12 en un centre que no reuneix les condicions adequades. Només per deferència a eixos xiquets pense que cal fer l’esforç i fer el canvi de cara al tercer trimestre, si es pot”.

El 75% de la població infantil de la localitat es veu directament afectada per la situació del col·legi públic que porta més d’una dècada esperant un edifici en condicions lluny dels barracons.

Recordem que el centre ha patit nombrosos retrassos per l’incompliment de contracte de l’empresa adjudicatària anterior. Víctor Garcia, director general d’Infraestructures Educatives, ha explicat que quan van ser sabedors de la situació van iniciar la rescissió del contracte, sense la qual no podien iniciar un nou procés d’adjudicació: “Se’ns va donar la raó pel Jurídic-Consultiu i ara està tot en mans de tribunals. Nosaltres hem demanat indemnitzacions perquè vam haver de fer inversions a les actuals aules prefabricades per a que pogueren estar en unes condicions més dignes”.

Marzà ha explicat que la situació quan van arribar a la Conselleria era greu: “No estaven ni els plànols fets ni tampoc hi havia previsió econòmica d’adjudicació de l’obra ni personal per a executar el pressupost”.

El conseller d’educació ha recalcat la visita al centre en construcció com un fet important per a dignificar les infraestructures educatives però també per a generar llocs de treball en una crisi pandèmica i social com l’actual. I ha recordat que acaba l’any amb més de 140 milions d’euros executats en infraestructures educatives a tota la Comunitat Valenciana: “S’està invertint 8 o 9 vegades més que l’anterior govern, s’està canviant i això està permetent que escoles com la de El Bracal de Muro puguen ser una realitat”.

L’actual projecte, que és el que està en construcció, és el mateix que es va licitar en aquell moment.

 

EL NOU CENTRE EDUCATIU DE MURO

La nova escola, que s’ha construït sobre una parcel·la de quasi 18.000 m2, comptarà amb tres línies de Primària i un menjador per a 500 alumnes en dos torns i cuina pròpia. Tindrà, per tant 18 aules de Primària, 3 aules de suport de Primària per a fer desdoblaments i atenció a alumnat en grups xicotets, una aula de música, una altra d’informàtica i un taller, així com una sala polivalent, biblioteca i tres sales per a professorat.

El nou col·legi, que tindrà dues plantes amb ascensor, disposarà de tots els equipaments i despatxos que requereix un centre educatiu, així com de dues pistes poliesportives, hort escolar, zona enjardinada i zones de joc diferenciades per a Infantil i Primària.

El nou edifici estarà interconnectat mitjançant porxos amb l’actual aulari d’Infantil i el gimnàs de l’escola. A més disposarà de climatització i un sistema de renovació d’aire i serà un edifici sostenible amb una caldera de calefacció d’alta eficiència energètica, plaques solars per a garantir el subministrament d’aigua calenta al centre i il·luminació de tipus LED de baix consum en tots els seus espais.