El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les obres de restauració de 'La Llum de les Imatges' culminaran a finals d'any

La inauguració de 'Camins d'Art' està prevista per al primer trimestre de 2011

En total, més de 200 especialistes treballen en els projectes d'intervenció als edificis que albergaran les prop de 300 obres d'art. Es tracta de tres llocs emblemàtics a la ciutat d'Alcoi, com son: les esglésies de la Mare de Déu i de Santa Maria, i l'Antic Asil d'Ancians Desemparats. Tanmateix, i emmarcades dins de les actuacions que la ‘Fundació de la Llum de les Imatges' està executant a la ciutat, ja han estat adjudicades les obres per a la restauració de la façana nord de l'església de Sant Maure, així com una obra menor per dotar d'un nou sistema d'il·luminació a la torre de Sant Jordi.

La Consellera ha destacat la forta inversió que la Generalitat ha destinat a aquest projecte, ja que s'invertiran més de 10 milions d'euros en el que ha anomenat "l'esdeveniment cultural més important pel que fa a recuperació de patrimoni que s'ha portat a terme en Alcoi i comarca en tota la història".

La inauguració d'aquest espai d'art està prevista per al primer trimestre de 2011, ja que tot i que els treballs de restauració estaran finalitzats abans, es necessita un temps de muntatge de les obres arribades de diferents indrets de la comarca. Pel que fa a aquest aspecte, Trini Miró ha assenyalat que és una oportunitat per "afavorir l'economia de la zona i sobretot l'aspecte sentimental de la nostra història. Aconseguint que les generacions vinents es senten orgulloses del seu passat. Així com aquelles localitats veïnes que han prestat les seues obres que veuran com aquestes tornen als seus pobles totalment recuperades".

Aprofitant la visita de la Consellera de Cultura s'ha recordat el 5é aniversari de la mort del compositor alcoià Amando Blanquer. Cal recordar que en aquell moment Trini Miró era la Regidora de Cultura de l'Ajuntament d'Alcoi, i va ser l'encarregada d'organitzar la capella ardent del músic en el que recorda un moment "molt dramàtic però de gran emoció i sentiment". De fet, al mateix document audiovisual que ‘La Llum de les Imatges' està preparant per a l'exposició d'Alcoi podrem escoltar vàries peces del mestre Blanquer.

Respecte al tema candent que viu l'actualitat política valenciana amb la detenció del President de la Diputació d'Alacant, José Joaquín Ripoll, i la seua posterior posada en llibertat sota càrrecs, Miró s'ha mostrar prudent afirmant que "demane moltíssima prudència amb aquest tema i un gran respecte per a les persones, per a la justícia i per a la presumpció d'innocència".

ALCOI