El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les obres de Sant Francesc i accés a l‘IVAM CADA Alcoi “compleixen amb la legalitat vigent”, segons l’Ajuntament

Les obres a la Plaça de la Creu Roja i Ramón i Cajal també estan dins del projecte de Sant Francesc i l'Ajuntament reconeix que totes compleixen amb la normativa

L’Ajuntament d'Alcoi ha donat resposta a AVANZAR després que l’associació afirmara que les obres del carrer Sant Francesc “eren perilloses i il·legals”. L’Ajuntament ha contestat que totes les obres que realitza el consistori “compleixen amb la normativa d'accessibilitat”. Pel que fa a l’IVAM CADA Alcoi, el consistori assegura que les obres encara no estan acabades.

AVANZAR ha denunciat que l'Ajuntament ha realitzat “unes obres tècnicament mal dissenyades, perilloses i il·legals al no complir les preceptives normes d'accessibilitat” referint-se al carrer Sant Francesc. Indicant a més en el seu escrit la “falta de formació dels tècnics”.

Jordi Martínez, vicealcalde, indica que “em sembla una falta de respecte molt greu acusar els tècnics municipals de falta de formació i crec que és un costum que últimament està arrelant també en algunes formacions polítiques de la ciutat, que sistemàticament estan criticant el treball tècnic de l'ajuntament. Jo puc entendre que no estiguen d'acord amb el projecte polític del Govern Municipal, però em sembla inacceptable que desprestigien d'aquesta manera el treball dels funcionaris”.

Sobre aquest tema, com es va informar en el seu moment aquesta entitat, cal deixar clar que l'actuació compleix amb la legalitat vigent, segons l’Ajuntament. L'informe elaborat pel personal tècnic de l'Ajuntament d'Alcoi: “Vistes les manifestacions d’Avanzar sobre les obres realitzades al carrer Sant Francesc, cal indicar que el projecte d’execució de les obres incloïa un annex d’accessibilitat on es valorava i proposava les actuacions a realitzar a l’obra tenint en compte que es tracta d’una zona urbana consolidada i que les obres s’han executat donant compliment al projecte així com a l’annex d'aquest".


Respecte a Sant Francesc, l’Ajuntament explica que tot itinerari per als vianants accessible haurà de discórrer sempre de manera confrontant o adjacent a la línia de façana o element horitzontal que materialitze físicament el límit edificat a nivell del sòl, per tant al llarg de tot el carrer es dóna compliment a la normativa, ja que amb les obres s’ha creat una plataforma única on existeix itinerari accessible als dos costats del carrer.

Així mateix i tenint en compte l’anterior, per poder donar servei a les terrasses dels bars, s’ha unificat un criteri per a les autoritzacions de les mateixes deixant sempre la banda accessible d'1,8 metres d'amplària a la part de les cases dels números pars.

Al centre del carrer, de manera que no envaeixen l'itinerari per als vianants accessible, s’han col·locat les reixetes dels embornals, donant compliment a les necessitats d'evacuació de les aigües d’escorrentia superficial. Aquestes reixes tenen les dimensions necessàries per a la correcta captació de les aigües en funció del cabal i el pendent del carrer, no poden garantir el correcte funcionament de la xarxa d’aigües pluvials amb reixetes d’obertures com màxim 1 centímetre. L’Ajuntament també indica que a la Plaça de la Creu Roja, les obres, també compleixen la normativa vigent.

IVAM CADA Alcoi

Respecte a l'actuació en l'entrada de l’antic Monte de Pietat, cal especificar que no s'ha acabat el treball d'accessibilitat al carrer, i que únicament s'ha emportat una actuació per a facilitar l'entrada a aquest recinte tal com va demandar AVANZAR. En concret l'informe tècnic detalla que: “cal indicar que aquestes han suposat una millora puntual de l'accés al recinte mentrestant es tramita l’expedient de les obres de millora de l’entorn.

Martínez conclou dient que “tenim el millor personal tècnic possible i sempre defensarem el seu treball, perquè sempre compleixen amb tota la normativa i fan el millor per a la ciutat”.