El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les obres del carril bici entre Zona Nord i Viaducte començaran a l'inici de 2018 a Alcoi

Un dels carrers on passarà el carril bici / Ajuntament
Va ser el projecte més votat als pressupostos participatius de 2017

A la Zona Nord el carril bici passarà pels carrers Pare Poveda, Alcalde Agustí Albors, Avinguda Andalusia, Ferran el Catòlic fins a Sant Joan Bosco. El projecte de carril bici ha estat adjudicat a l’empresa PAVASAL per un import global de 33.076,30 euros. Les obres s'iniciaran a principi d'any i tindran una duració d'un parell de mesos, segons les previsions del consistori

La construcció del carril bici entre la Zona Nord i el Viaducte s'uneix al del Polígon Cotes Baixes. A la Zona Nord el carril bici passarà pels carrers Pare Poveda, Alcalde Agustí Albors, Avinguda Andalusia, Ferran el Catòlic fins a Sant Joan Bosco. Al Pont Francisco Aura ja hi ha construït un carril per a ciclistes des de fa més anys. Fou el projecte més votat als pptos. participatius de 2017, com ha recordat la regidora Maria Baca. El projecte de carril bici ha estat adjudicat a l’empresa PAVASAL per un import global de 33.076,30 euros. Les obres s'iniciaran a principi d'any i tindran una durada d'un parell de mesos, segons les previsions de l'Ajuntament d'Alcoi.

Aquesta actuació va unida a la construcció de quatre carrils bici als polígons de la ciutat, que ja ha estat executada, així com el futur projecte d’una via per a ciclistes i vianants que unirà Batoi amb Zona Nord.

Aquest nou projecte per connectar la via verda de Batoi i la trama urbana el va presentar el divendres 22 de desembre el regidor de Medi Ambient, Jordi Martínez. El projecte opta a ajudes de la Generalitat per valor d’un milió d’euros i d’aprovar-se s’hauria d’executar al llarg de 2018. El mateix Martínez destacava al presentar el projecte que la iniciativa estava previst realitzar-la encara que no es poguera finalment accedir a la subvenció.

Els polígons, també amb carrils bici

Cal recordar que aquest 2017, a través del Pla de millora de polígons que té un import global de més 3 milions d’euros, entre Conselleria i Ajuntament, s’han creat carrils bici en quatre de les cinc àrees industrials d’Alcoi.

Al polígon Santiago Payá, a la Beniata, carril que connecta amb la pujada a la Font Roja; el de Cotes Baixes que amb aquesta nova iniciativa estarà connectat amb el Viaducte. I en Cotes Altes que connecta amb Serelles i que també està previst que connecte amb el nou projecte de la via Batoi-Zona Nord.