El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les obres del clavegueram de Batoi evitaran mals olors, segons l’Ajuntament d’Alcoi

Batoi

En febrer estaran finalitzades les obres si es compleixen els terminis

La Junta de govern ja ha aprovat l’inici de les obres del clavegueram al barri de Batoi d’Alcoi. Segons indica el consistori en un comunicat, les obres evitaran olors que fins ara en determinats moments es podien tindre en el barri.

Les obres, de 4 mesos de durada estimada, consisteixen a connectar directament el polígon de Castellar amb els col·lectors del riu pel carrer Sotarroni evitant així el pas d'aquestes conduccions pel barri de Batoi. Aquesta conducció portarà directament als col·lectors del riu les aigües que una vegada depurades pel polígon s'abocaven anteriorment al clavegueram del barri. Sense cap connexió amb els habitatges particulars amb la qual cosa s'evitaran olors en els habitatges. El termini de garantia serà d'un any comptat des de la data de recepció de les obres.

L'import de l'actuació és de 273.112 euros i es durà a terme amb subvenció de l'IVACE per un percentatge de 53,51%, corresponent la resta (46,49%) a aportació municipal. Al mateix temps es monitorarà la qualitat d'aqueixes aigües en l'eixida del polígon per a evitar que alguns abocaments superen els paràmetres permesos en algunes activitats.

Jordi Martínez, regidor d'Obres i Serveis, explica que “aquesta actuació no sols repercutirà en el Polígon, sinó que també millorarà la qualitat de vida del veïnat de Batoi, ja que s'evitaran les olors que a vegades podien haver-hi en el barri. Era una necessitat molt demanda que d'ací a poc temps estarà finalitzada”.