El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les obres del nou Carrer Entença d'Alcoi començaran en febrer de 2018, s'actuarà en 4 fases i Isabel La Catòlica serà de doble direcció durant un temps

Toni Francés i Manolo Gomicia presenten novetats / R. Lledó
El cost serà de 2 milions d'euros i les obres tindran una durada estimada d'11 mesos

La 'Vaguada' es tallarà al trànsit i Isabel la Catòlica serà de doble direcció durant algun temps, mentre estiga actuant-se. L'aparcament es "reduirà", segons Gomicia. La fórmula que estudia l'ajuntament és que l'aparcament destinats a càrrega i descàrrega, durant alguns moments del dia, siguen places d'aparcaments per a tot tipus de vehicles. Toni Francés, alcalde d'Alcoi, ha destacat que el nou Carrer Entença "impulsarà comercialment la zona" i "serà una bona mostra dels carrers d'Alcoi en el futur"

Les esperades obres del Carrer Entença d'Alcoi començaran en febrer de 2018 i tindrà una durada estimada d'11 mesos. El contracte de licitació d'aquestes obres s'adjudicarà a final d'any i el cost serà de 2 milions d'euros. Toni Francés, alcalde d'Alcoi, ha destacat que el nou Carrer Entença "impulsarà comercialment la zona" i "serà una bona mostra dels carrers d'Alcoi en el futur". Manolo Gomicia, com a regidor de Territori, ha destacat que "l'aparcament es reduirà" i l'alternativa d'aparcament serà a la zona de 'la via' o "en la part baixa", encara que no s'ha concretat el lloc exacte.

I com es realitzaran aquestes obres per canviar 1 quilòmetre de carrer? Doncs en 4 fases. En la primera s'actuarà al tram des del Carrer Espronceda fins Isabel La Catòlica. En aquesta fase l'accés al centre de la ciutat funcionarà amb "normalitat" (es podrà baixar pel Pont de Sant Jordi). La modificació més important serà la doble direcció al carrer Isabel La Catòlica per tal que els vehicles puguen anar en direcció a l'Alameda, o a la zona de l'Horta Major o l'IES Andreu Sempere.

La segona fase de les obres comprendrà la part entre els carrers Isabel La Catòlica i Góngora. En aquesta part de les obres, el trànsit no es modificarà. La tercera part de les obres és la que comprendrà el tram entre Góngora i Isaac Peral. S'actuarà en dues fases, primer al carril de la part dreta, i després al carril de la part esquerra.

La quarta i última fase serà la que comprenga Isaac Peral i l'inici del Pas de Benisaido (conegut com 'la Vaguada'). És el tram menor on s'ha d'actuar, d'uns 15 o 20 metres. En l'última fase, es tallarà al trànsit la 'Vaguada'.

Pel que fa a l'aparcament del renovat carrer es "reduirà". La fórmula que estudia l'ajuntament és que els aparcaments destinats a càrrega i descàrrega, durant alguns moments del dia, siguen places d'aparcaments per a tot tipus de vehicles.

La Junta de Govern ja ha aprovat aquest inici d'obres que es publicaran al BOP aquest dimarts 17 d'octubre. Les empreses tindran 26 dies naturals per presentar ofertes. Gomicia ha donat algunes pinzellades de com serà aquest nou carrer 'smart'. Es canviarà tota la infraestructura enterrada, l'asfalt farà menys soroll amb el pas de vehicles i les voreres es construiran d'un material especial que absorbisca el Diòxid de Carboni. A més s'instal.laran càmeres amb una doble finalitat: en primer lloc controlar la velocitat i l'accés de vehicles i, d'altra banda, el control semafòric. Altra novetat serà la incorporació de sensors per mesurar el Diòxid de Carboni, la humetat o la quantitat de llum LED.