El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Les obres d'Entença podrien pujar el preu del lloguer de vivendes i locals, segons Guanyar Alcoi

Obres a Entença / AM
La coalició prepara mesures, les quals les presentarà al plenari municipal de juny

La coalició organitzarà una comissió oberta a la ciutadania. Per assistir, només cal enviar un mail a info@guanyaralcoi.com. Guanyar "tractarà d'incentivar un lloguer de qualitat, a un preu equitatiu i de llarga durada, per tal de poder construir un projecte de família o simplement un projecte vital estable"

Guanyar Alcoi ha observat, en altres municipis, que les reformes integrals de carrers moltes vegades són sinònim de pujar els preus del lloguer de la zona. La plataforma ciutadana està estudiant una sèrie de propostes d'àmbit municipal per pal·liar-ho. Guanyar Alcoi presentarà mesures en el plenari municipal de juny. La portaveu, Estefania Blanes, ha destacat que "les mesures que estem desenvolupant tracten d'obstaculitzar l'especulació urbanística i també tracten d'empoderar i informar a la ciutadania sobre els seus drets". La coalició organitzarà una comissió oberta a la ciutadania. Per assistir, només cal enviar un mail a info@guanyaralcoi.com .

Després de la reforma integral, és lògic que l'interés per viure a Entença augmente. Guanyar vol evitar que el preu del lloguer puge, tant en locals com en vivendes. Per aquest motiu, "tractarà d'incentivar un lloguer de qualitat, a un preu equitatiu i de llarga durada, per tal de poder construir un projecte de família o simplement un projecte vital estable".

Estefania Blanes assenyala que "des de Guanyar Alcoi no voldríem que la reforma d'Entença provocara un èxode d'aquelles persones que habiten aquest carrer actualment o de comerciants que els ha costat molta feina dur endavant el seu comerç i que ara, en cas que els pugen els lloguers, no puguen mantenir-lo obert. És per això que volem prevenir aquests possibles casos i, a més, beneficiar la informació a la ciutadania i establir criteris objectius per tal de garantir, en la mesura del possible, uns preus equitatius de lloguer a Alcoi per a tota la ciutadania".